ترکيه خواهان بهبود اوضاع اقتصادي يونان شد

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
آنکارا – آنکارا در اولين واکنش رسمي خود به بحران اقتصادي در يونان اعلام کرد: ترکيه خواهان يک همسايه ضعيف از نظر اقتصادي در يونان نيست و تبعات اين بحران مي تواند ترکيه را نيز تحت تاثير منفي قرار دهد.
“بوراک اوزوگرگين” سخنگوي وزارت خارجه ترکيه روز پنجشنبه در گفت و گوي هفتگي خود با خبرنگاران در آنکارا اين مطلب را اعلام کرد.
وي در پاسخ به اين که نگاه ترکيه به بحران اقتصادي يونان چيست؟ گفت: با جهاني شدن دنيا مناسبات کشورها نيز تغيير کرده است و کشورها بيش از گذشته از يکديگر متاثر مي شوند و اين در مورد کشورهاي همسايه به ويژه در مسايل اقتصادي بيشتر مشهود است.
اوزو گرگين در پاسخ به اين که آيا در سفر “رجب طيب اردوغان” نخست وزير ترکيه به آتن که قرار است ماه آينده صورت گيرد ، موضوع تشکيل شوراي عالي همکاريهاي راهبردي بين دوکشور نهايي خواهد شد، و آيا ترکيه در اين دوران بحران کمک مالي به يونان خواهد کرد يا نه؟ گفت: چنين چيزي مطرح نيست.
او با اشاره به اين که “علي باباجان” معاون نخست وزير و وزير هماهنگ کننده سياستهاي اقتصادي ترکيه که بيش از هفت سال سکاندار اقتصاد ترکيه و داراي تجارب ارزنده اي در خصوص اصلاح نظام مالي و مديريت اقتصادي ترکيه است گفت: در سايه اصلاحات انجام شده در نظام مالي، اين کشور بحران مالي جهان را با کمترين آسيب پذيري پشت سر گذاشت و اين کشور مي تواند در اين زمينه تجارب خودرا با کشور هميسايه يونان در ميان بگذارد.
سخنگوي وزارت خارجه ترکيه تاکيد کرد ظرف يکي دو هفته آينده مناسبات دوکشور شاهد تحول جدي خواهد شد.
وضعيت اقتصادي يونان روز گذشته به دنبال کاهش درجه اعتبار وامي اين کشور از سوي موسسات بين المللي درجه بندي اعتبار وامي کشورها بيش از پيش روبه وخامت گذاشت و اين کشور 12 ميليوني اکنون محتاج بيش از 120 ميليارد يورو براي خروج از ورشکستگي است.
يونان با هزينه بودجه 150 ميليارد دلاري و درآمد بودجه اي در حدود 110 ميليارد دلار اقتصاد بسيار بيماري دارد که در منجلاب بدهي هاي سنگين گير کرده است.
يونان عضو اتحاديه اروپاست و در منطقه يورو قرار دارد، لذا بدهي داخلي و خارجي در اقتصاد اين کشور معنايي ندارد و استقراض بي حد و حساب دولتهاي گذشته موجب انباشته شدن بيش از 550 ميليارد دلار بدهي در اين کشور شده است.
يونان هرسال سررسيد اقساط بدهيهاي خود را با استقراض جديد پرداخت مي کرد که با روبه وخامت گذاشتن اقتصاد اين کشور، استقراض جديد آن بسيار دشوار شده و اصولا بحران نيز از همينجا شروع شده است.
ترکيه و يونان به علت مشکلات مزمن در روابط سياسي خود به ويژه موضوع حدود فلات قاره در درياي اژه، حريم هوايي در اين دريا و مساله قبرس، تا کنون ننوانسته اند مناسبات اقتصادي و تجاري خودرا توسعه دهند.
دولت آنکارا برآن است تا به نوعي راهکاري براي توسعه مناسبات اقتصادي و تجاري و فرهنگي خود با يونان بدون تاثير پذيري از اختلافات سياسي و حقوقي موجود تعريف کند.