يكسانسازي لباس دانشجويان از ابتدا در دستور كار وزارت علوم نبود

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
مديركل فرهنگي وزارت علوم با بيان اينكه يكسانسازي لباس دانشجويان از ابتدا در دستور كار وزارت علوم نبود، گفت: بسترسازي فرهنگي در حوزه پوشش دانشجويان در اولويت وزارت علوم قرار دارد.
جليل دارا مديركل فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاري فارس، اظهار داشت: از اواخر سال 84 طرحي با عنوان “عفاف و حجاب ” در دستور كار وزارت علوم قرار گرفت كه براي عملياتي شدن آن برنامههاي مختلفي تا كنون اجرا شده است.
وي افزود: مهمترين نكته اين است كه تلاش كرديم براي اجراي طرح “عفاف و حجاب “، رويكرد ايجابي داشته باشيم و رويكرد سلبي را كنار بگذاريم كه در همين زمينه بخشي از برنامهها در راستاي آگاهيبخشي به دانشجويان بود.
مديركل فرهنگي وزارت علوم گفت: در همين زمينه نمونههايي براي پوشش دانشجويان و همچنين لباس فرم پرسنل دانشگاهها طراحي و ارائه شده است كه در آن تنوع مدل، معيارهاي عرفي و شرعي لازم در نظر گرفته شده است.
دارا با بيان اينكه چيزي به عنوان يكسانسازي لباس دانشجويان از ابتدا در دستور كار وزارت علوم نبوده است، خاطرنشان كرد: اين طرح ظاهراً از سوي يكي ديگر از نهادها مطرح شده بود كه البته به نتيجه مشخصي هم نرسيد.
وي اضافه كرد: در راستاي دفاع از هويت ايراني-اسلامي دانشجويان و با توجه به اهتمام جدي جهت ايجاد فضاي سالم فرهنگي در محيط دانشگاهها و تشويق جوانان به حضور در عرصه انديشه و خلاقيت و نوآوري از چند سال گذشته، اجراي طرح “ارائه مدلهاي لباس دانشجويي مطابق با هنر ايراني-اسلامي ” در دانشگاهها را در دستور كار قرار گرفته بود.
مديركل فرهنگي وزارت علوم با تاكيد بر اينكه برنامه اصلي وزارت علوم در اين خصوص توجه به رويكرد ايجابي است، تصريح كرد: هدف اين است كه با اجراي اين برنامهها، دانشجويان در خصوص فرهنگ “حجاب و عفاف ” آگاه شده و خودشان بتوانند در اين زمينه طرحهاي مناسب را ارائه دهند كه در آن هم جذابيتهاي موردنظر جوانان حفظ شود و هم معيارهاي فرهنگي و اسلامي در محيطهاي علمي كشور پررنگ باشد.
دارا تقويت مشاوره در حوزه عفاف و حجاب را يكي ديگر از برنامههاي مهم دانست و خاطرنشان كرد: در اين خصوص تلاش شد از طرح اساتيد مشاوره فرهنگي استفاده شود كه طي آن اساتيد، ضمن گفتگو و تبادلنظر فردي با دانشجويان به ريشهيابي مشكلات اين حوزه ميپرداختند كه اين طرح اكنون نيز در برخي دانشگاههاي كشور اجرا ميشود.
دارا با بيان اينكه اجراي مقررات و ضوابط مشخص در حوزههاي آموزشي، پژوهشي و حتي ظاهر و نوع پوشش دانشجويان در دانشگاههاي خارج از كشور نيز رايج است، يادآور شد: در اين زمينه لازم است كه به جاي طرحهاي سلبي، به بسترسازي فرهنگي توجه بيشتري مبذول شود تا دانشجويان با علاقه و تمايل ضوابط موجود را رعايت كنند.