Categories: اخبار نساجی

آخرین آمار واگذاری سهام دولتی‌ها اعلام شد / لیست فروش مذاکره‌ای خالی است

 

بر اساس جدیدترین آمار واگذاری سهام شرکت‌های دولتی، از ابتدای خصوصی سازی تا نیمه مهرماه سال جاری تنها ۰.۲ درصد از واگذاری ها به صورت مذاکره ای بوده، همچنین ۲۹.۷ درصد واگذاری ها بابت سهام عدالت بوده است.

به گزارش مهر، براساس آخرین آمار واگذاری سهام شرکت های دولتی، سازمان خصوصی سازی از سال ۸۴ تا ۱۵ مهرماه سال جاری در مجموع ۱.۴۹۳.۵۴۲ میلیارد ریال سهام واگذار کرده است که ۲۹.۷ درصد آن بابت سهام عدالت، ۴۴ درصد به بخش غیردولتی و ۲۶.۳ درصد به نهادهای عمومی غیردولتی ،بابت رد دیون بوده است.

همچنین از ابتدای سال ۹۲ تا تاریخ مذکور در مجموع ۱۴۶ هزار و ۴۰۹ میلیاردریال سهام شرکت های دولتی فروش رفت که ۵۹ هزار و ۷۴ میلیارد ریال آن به بخش غردولتی و ۸۷ هزار و ۳۳۵ میلیارد ریال آن به نهادهای عمومی غیردولتی بابت رد دیون اختصاص یافت.

آمار واگذاری سهام به تفکیک بازار عرضه حاکی است که از سال ۸۴ تا نیمه مهر ماه سال جاری از میزان سهام دولتی فروش رفته، ۷۳۴ هزار ۷۱۱ میلیارد ریال معادل ۴۹.۲ درصد در بورس، ۱۱۵ هزار و ۳۴۵ میلیارد یال معادل ۷.۷ درصد در فرابورس، ۲ هزار و ۸۷۳ میلیارد ریال معادل ۲ دهم درصد به صورت مذاکره و ۴۶۰ هزار و ۶۱۴ میلیارد ریال معادل ۴۲.۹ درصد از طریق مزایده انجام شد.

در عین حال از ابتدای سال جاری تا نیمه اول مهرماه، ۱۴۶ هزار و ۴۰۹ میلیارد ریال سهم دولتی فروش رفت که ۷.۶ درصد آن از طریق بورس، ۱.۷ درصد آن از طریق فرابورس و ۵ دهم درصد از طریق مزایده بوده است، اما هیچ واگذای به صورت مذاکره صورت نگرفت.

آمار واگذاری سهام به تفکیک حجم واگذاری نیز حاکی است که سازمان خصوصی سازی از سال ۸۴ تا ۱۵ مهر ماه امسال از کل واگذاری های صورت گرفته، ۱.۴۳۲.۹۲۲ میلیاردریال معادل ۹۵.۹ درصد به صورت بلوکی، ۴۷ هزار و ۸۰۲ میلیارد ریال معادل ۳.۲ درصد به صورت تدریجی و ۱۲ هزار و ۸۲۰ میلیارد ریال معادل ۹ دهم درصد به صورت ترجیحی عرضه شده است.

این در حالی است که ۱۲۲هزار و ۷۹ میلیارد ریال معادل ۸.۲ درصد از واگذاری ها در سال جاری به صورت بلوکی، ۲۳ هزار و ۹۱۸ میلیارد ریال معادل ۱.۶ درصد به صورت تدریجی و ۴۱۱ میلیارد ریال به صورت ترجیحی بود.

طبق واگذاری های سهام به تفکیک قانون سیاست های اصل ۴۴، ارزش فرروش سهام گروه ۱ ماده ۲ قانون از ابتدای خصوصی سازی تا تاریخ مذکور در مجموع ۵۴۱ هزار و ۱۰۳ میلیارد ریال و گروه ۲ معادل ۹۵۲ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال بوده است، بر این اساس ۳۶.۲ درصد واگذاری مربوط به گروه ۱ و ۶۳.۸ درصد مربوط به گروه ۲ است. در سال جاری نیز ۴ درصد مربوط به گروه یک و ۹.۴ درصد از واگذاری ها مربوط به گروه ۲ اعلام شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

1 روز ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

3 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 هفته ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago