آمار صادرات و واردات صنایع نساجی کشور در۷ماهه نخست سال ۹۳

 

رشد صادرات پتو در هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته

براساس اعلام دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی و براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی هفت ماه نخست سال ۱۳۹۳، کل صادرات صنایع نساجی کشور با احتساب صادرات رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف بالغ بر ۷/۵۴۶ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش جزئی ۴/۰- درصدی داشته است. صادرات محصولات صنایع نساجی بدون احتساب رنگ، ماشین‌آلات و فرش دستباف طی هفت ماه گذشته برابر با ۳/۳۶۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۲ شاهد افت ۵ درصدی بوده است.

فرش ماشینی و موکت با صادرات ۹/۱۶۵ میلیون دلار علیرغم کاهش دو درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، همچنان در صدر جدول صادرات محصولات نساجی قرار دارد. در هفت ماه نخست امسال صادرات پتو نسبت به هفت ماهه نخست سال ۹۲ شاهد رشد ۵۸ درصدی بوده است. فرش دستباف نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد مثبت مواجه بوده ‌است. از میان محصولات نساجی صنعتی به غیر از پتو صادرات سایر کالاها با رشد منفی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است. براساس این گزارش عمده ترین اقلام صادراتی پس از کفپوشهای نساجی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از : انواع الیاف به ارزش ۴/۴۲ میلیون دلار، انواع پوشاک به ارزش ۸/۳۴ میلیون دلار، انواع پارچه به ارزش۳۰ میلیون دلار و انواع نخ به ارزش ۵/۲۷ میلیون دلار. لازم به ذکراست که صادرات فرش دستباف در هفت ماه نخست سال ۹۳ بالغ بر ۷/۱۷۶ میلیون دلار بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۳ درصدی داشته است. براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی هفت ماه نخست سال ۱۳۹۳ کل واردات نساجی کشور با احتساب ماشین‌آلات و رنگ با رشد ۳۱ درصدی بالغ بر ۲۲/۱ میلیارد دلار بوده که بدون احتساب رنگ و ماشین آلات، واردات صنایع نساجی کشور در این مدت با ۳ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته برابر با ۷/۷۸۶ میلیون دلار می‌باشد.

در هفت ماه نخست سال جاری، واردات انواع الیاف بالغ بر ۸/۲۳۴میلیون دلار بوده که در مقایسه با واردات سایر محصولات نساجی در رتبه نخست قرار گرفته است پس از آن واردات پارچه به ارزش ۵/۱۹۹ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد. متاسفانه واردات پارچه در هفت ماهه نخست امسال همچنان در حال افزایش است، بطوریکه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۶۵ درصدی داشته است.
لازم به ذکر است که آمار واردات و صادرات صنایع نساجی کشور طی هفت ماه نخست سال جاری در سایت انجمن صنایع نساجی ایران به نشانی www.aiti.org.ir در دسترس عموم قرار گرفته است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago