آمار صادرات و واردات صنایع نساجی کشور در سال ۱۳۹۳

 

فرش ماشینی و کفپوش در صدر جدول صادرات و الیاف در صدر جدول واردات صنایع نساجی کشور در سال ۹۳

براساس اعلام دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی مطابق با آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سال ۱۳۹۳، کل صادرات صنایع نساجی کشور با احتساب رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف بالغ بر ۰۲/۱ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تغییر چندانی نداشته است. صادرات محصولات صنایع نساجی بدون احتساب رنگ، ماشین‌آلات و فرش دستباف طی یازده ماه گذشته برابر با ۴/۶۶۰ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۲ افت یک درصدی داشته است.

کفپوش با صادرات ۵/۲۹۱ میلیون دلار علیرغم اینکه همچنان صدرنشین صادرات محصولات نساجی در یازده ماه گذشته بوده است، اما صادرات آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۱۰ درصدی است.

براساس این گزارش عمده ترین اقلام صادراتی پس از کفپوشهای نساجی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از : انواع الیاف به ارزش ۷۳ میلیون دلار، انواع پوشاک به ارزش ۵/۶۳ میلیون دلار، انواع نخ به ۷/۵۴ میلیون دلار و انواع پارچه به ارزش ۵/۵۴ میلیون دلار. لازم به ذکراست که صادرات فرش دستباف در سال ۹۳ بالغ بر ۳۴۸ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵ درصدی داشته است.

همچنین کل صادرات حجمی صنایع نساجی کشور در سال ۹۳ با احتساب رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف بالغ بر ۹/۱۶۷ هزار تن بوده که در مقایسه با سال گذشته دو درصد کاهش داشته است. صادرات حجمی صنایع نساجی کشور بدون احتساب رنگ و ماشین آلات و فرش دستباف برابر با ۱۵۷ هزار تن بوده که آن نیز در مقایسه با سال گذشته افت دو درصدی داشته است.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سال ۱۳۹۳ کل واردات نساجی کشور با احتساب ماشین‌آلات و رنگ با رشد ۱۵ درصدی بالغ بر ۰۸/۲ میلیارد دلار بوده است. واردات صنایع نساجی کشور بدون احتساب رنگ و ماشین آلات، در این سال به رقم ۴۵/۱ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال گذشته یک درصد رشد داشته است.

در سال گذشته، واردات انواع الیاف بالغ بر ۸/۴۴۳ میلیون دلار بوده که در مقایسه با واردات سایر محصولات نساجی در رتبه نخست قرار گرفته است. پس از آن واردات پارچه به ارزش ۰۸/۳۶۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد. واردات پارچه نسب به سال گذشته رشد ۴۵ درصدی داشته است. واردات نخ به ارزش ۴۲۸/۳۲۸ میلیون دلار پس از الیاف و پارچه بیشترین واردات را در میان محصولات نساجی داشته است.

میزان حجمی واردات صنعت نساجی کشور در سال ۹۳ با احتساب ماشین‌آلات و رنگ ۶/۶۱۰ هزار تن بوده که در مقایسه با سال گذشته رشد ۶ درصدی داشته است. بدون احتساب رنگ و ماشین آلات، حجم واردات صنایع نساجی کشور در این سال برابر با ۷/۵۵۲ هزارتن بوده که در مقایسه با سال ۹۲ رشد ۵ درصدی داشته است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

4 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

5 روز ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

5 روز ago

کاربرد فرآیندهای تحت خلا در صنعت نساجی

فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزه‌ها عبارتند…

6 روز ago

ترکیه رتبه دوم را در صنعت منسوجات خانگی خوشخواب به دست آورد.

صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامین‌کننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…

6 روز ago