آمار صادرات و واردات صنایع نساجی کشور طی ۴ ماه نخست سال ۱۳۹۲: رشد ۷۷ درصدی صادرات انواع الیاف

 

کاهش قابل توجه در واردات کالای نهایی صنایع نساجی و پوشاک به کشور/ رشد ۷۷ درصدی صادرات انواع الیاف

بر اساس اعلام دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی و بر اساس آمار گمرک ایران طی ۴ ماه نخست سال ۱۳۹۲، آمار صادرات صنایع نساجی بالغ بر ۲۲۱.۱ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۴۱ درصد رشد داشته که نسبت به نرخ رشد صادرات ماه‌های گذشته کاهش یافته است. از جمله دلایل کاهش نرخ رشد صادرات صنایع نساجی طی ماه چهارم سال جاری را می‌توان بازنگری در قیمت‌های پایه صادراتی و کاهش آن‌ها (به ویژه در خصوص کفپوش‌های ماشینی) و همچنین تشدید تحریم‌های بین‌المللی و مشکلات حادث شده در حمل و نقل کالا دانست.

بر اساس این گزارش، عمده‎ترین اقلام صادراتی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از انواع کفپوش های ماشینی (۹۳.۱ میلیون دلار)، انواع الیاف (۳۰.۷ میلیون دلار)، انواع پوشاک (۲۰.۲ میلیون دلار)، انواع پارچه (۲۰ میلیون دلار) و انواع نخ (۱۸ میلیون دلار). شایان ذکر است که ارزش صادرات انواع الیاف، پارچه و پوشاک طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۷۷.۱۶ و ۶۱.۹۴ و ۲۴.۶۹ درصد رشد کرده است.

بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی مدت مذکور حدود ۳۷۹.۷ میلیون دلار انواع کالاهای نساجی وارد کشور شده که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۶.۶۵ درصد کاهش یافته است. عمده‌ترین اقلام نساجی وارد شده به کشور به لحاظ ارزش طی این مدت همچون ماه‌های گذشته عبارتند از انواع الیاف و نخ که مواد اولیه مورد نیاز صنایع نساجی و پوشاک بوده و بالغ بر حدود ۷۷ درصد از ارزش واردات صنایع نساجی کشور طی ۴ ماه اول سال جاری را به خود اختصاص داده‌اند. لازم به توضیح است که ارزش واردات انواع پتو، کفپوش‌های ماشینی و پوشاک نیز طی مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۹۱.۶ درصد، ۸۷.۳ درصد و ۸۶.۴ درصدی روبرو شده است.

شایان ذکر است که طی مدت مورد بررسی، ارزش ماشین‌آلات نساجی وارد شده به کشور ۳۷.۲ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش بیش از ۶۲ درصدی مواجه شده که نشان‌دهنده روند کند توسعه و نوسازی در صنایع نساجی بوده و نگران کننده می‌باشد.

همچنین طی مدت مذکور بالغ بر حدود ۳۸ میلیون دلار الیاف پنبه به وزن ۱۵,۵۸۱ تن وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزشی در حدود ۱۲ درصد و به لحاظ وزنی حدود ۶ درصد کاهش یافته است.

واردات انواع پوشاک به کشور نیز طی ۴ ماه نخست سال جاری به ۱۰۶.۷ تن به ارزش ۹۳۷.۷ هزار دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب با کاهش ۸۱ درصدی و ۸۶ درصدی روبرو شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 ساعت ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

4 ساعت ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

1 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

2 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

3 روز ago

استراتژی جدید شرکت آراز در زمینه صادرات محصولات (ویدیو)

نوآوری و کیفیت در قطعات و تجهیزات نساجی با استراتژی جهانی جولا (گروه صنعتی بازرگانی…

3 روز ago