آمار صادرات و واردات صنایع نساجی کشور طی ۷ ماه نخست سال ۱۳۹۲

 

کاهش ۹۰ درصدی واردات پوشاک

بر اساس اعلام دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی و بر اساس آمار گمرک ایران طی ۷ ماه نخست سال ۱۳۹۲، صادرات صنایع نساجی بالغ بر ۳۸۶.۰ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۹۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که صادرات انواع پارچه، الیاف، نخ و پوشاک به لحاظ ارزشی طی مدت مذکور به ترتیب از رشد ۶۳.۰۴، ۲۵.۳۰، ۵.۵۲ و ۵.۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار شده‌اند. لازم به توضیح است که در پی افزایش نرخ ارز، قیمت پایه صادراتی برخی کالاهای صادراتی از جمله انوع موکت، فرش ماشینی و الیاف پلی‌استر بازنگری شده و نسبت به قیمت سال گذشته کاهش یافته‌اند. لذا چنانچه حجم صادراتی برخی اقلام صنایع نساجی مورد بررسی قرار گیرد مشاهده می‌شود که صادرات انواع الیاف به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۳ درصد افزایش و صادرات انواع کفپوش‌های ماشینی نیز ۳ درصد رشد یافته است.

بر اساس این گزارش، عمده‎ترین اقلام صادراتی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از انواع کفپوش های ماشینی (۱۷۰.۰ میلیون دلار)، انواع الیاف (۴۵.۴ میلیون دلار)، انواع پوشاک (۳۸.۱ میلیون دلار)، انواع پارچه (۳۴.۹ میلیون دلار) و انواع نخ (۳۳.۳ میلیون دلار).

بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی مدت مذکور حدود ۷۶۴.۰ میلیون دلار انواع کالاهای نساجی وارد کشور شده که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۴.۶۹ درصد کاهش یافته است. عمده‌ترین اقلام نساجی وارد شده به کشور به لحاظ ارزش طی این مدت همچون ماه‌های گذشته عبارتند از انواع الیاف و نخ که مواد اولیه مورد نیاز صنایع نساجی و پوشاک بوده و بالغ بر حدود ۷۳ درصد از ارزش واردات صنایع نساجی کشور طی ۷ ماه اول سال جاری را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس این گزارش، ارزش واردات کالاهای نهایی صنایع نساجی از جمله انواع پتو، کفپوش‌های ماشینی و پوشاک نیز طی مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۹۲.۶۲ درصد، ۹۲.۵۱ درصد و ۹۰.۳۳ درصدی روبرو شده است.

طی ۷ ماه نخست سال جاری، ارزش ماشین‌آلات نساجی وارد شده به کشور ۱۱۶.۵ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۲۸ درصدی روبرو شده است.

طی مدت مذکور بالغ بر حدود ۶۷.۷ میلیون دلار الیاف پنبه به وزن ۲۷,۵۲۹ تن وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزشی در حدود ۲۴ درصد و به لحاظ وزنی حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.

واردات انواع پوشاک به کشور نیز طی ۷ ماه نخست سال جاری به ۱۸۴.۶ تن به ارزش ۱.۲ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب با کاهش ۸۳.۸ درصدی و ۹۰.۳۳ درصدی روبرو شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

3 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

4 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 هفته ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 هفته ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

2 هفته ago