افزایش صادرات انواع پارچه و کاهش واردات محصولات نهایی صنایع نساجی
بر اساس اعلام دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی و بر اساس آمار گمرک ایران طی ۱۱ ماه نخست سال ۱۳۹۲، صادرات صنایع نساجی بالغ بر ۶۱۰.۲ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۱۰ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که صادرات انواع پارچه به لحاظ ارزشی طی مدت مذکور از رشد ۳۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار شدهاند.
چنانچه حجم صادراتی برخی اقلام صنایع نساجی مورد بررسی قرار گیرد مشاهده میشود که صادرات انواع الیاف به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش و صادرات انواع کفپوشهای ماشینی نیز ۱۲ درصد رشد یافته است. در این خصوص لازم به یادآوری است که در پی افزایش نرخ ارز، قیمت پایه صادراتی برخی کالاهای صادراتی از جمله انوع موکت، فرش ماشینی و الیاف پلیاستر بازنگری شده و نسبت به قیمت سال گذشته کاهش یافت.
بر اساس این گزارش، عمدهترین اقلام صادراتی طی این مدت از نظر ارزش به ترتیب عبارتند از انواع کفپوش های ماشینی (۲۹۴.۰ میلیون دلار)، انواع الیاف (۶۰.۹ میلیون دلار)، انواع پوشاک (۵۸.۲ میلیون دلار)، انواع نخ (۵۲.۶ میلیون دلار) و انواع پارچه (۵۱.۵ میلیون دلار).
بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی مدت مذکور حدود ۱۳۲۸.۲ میلیون دلار انواع کالاهای نساجی وارد کشور شده که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۳.۰۵ درصد افزایش یافته است. عمدهترین اقلام نساجی وارد شده به کشور به لحاظ ارزش طی این مدت همچون ماههای گذشته عبارتند از انواع الیاف و نخ که مواد اولیه مورد نیاز صنایع نساجی و پوشاک بوده و بالغ بر حدود ۶۴ درصد از ارزش واردات صنایع نساجی کشور طی ۱۱ ماه اول سال جاری را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس این گزارش، ارزش واردات کالاهای نهایی صنایع نساجی از جمله انواع کفپوشهای ماشینی، پوشاک و پتو نیز طی مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با کاهش ۸۸.۴۴ درصد، ۸۷.۲۰ درصد و ۸۲.۹۳ درصدی روبرو شده است.
طی ۱۱ ماه نخست سال جاری، ارزش ماشینآلات نساجی وارد شده به کشور حدود ۲۰۲.۵ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۲۲ درصدی روبرو شده است.
طی همین مدت، بالغ بر حدود ۱۱۸.۷ میلیون دلار الیاف پنبه به وزن ۴۷,۰۵۳ تن وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزشی در حدود ۵.۴ درصد و به لحاظ وزنی حدود ۳.۳ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که حجم واردات نخهای سیستم پنبهای (تحت شماره تعرفه فصلهای ۵۲ و ۵۵) طی این مدت بالغ بر ۴۳,۵۴۰ تن به ارزش تقریبی ۱۲۵ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب با رشد ۵۳.۲ درصد و ۷۳.۶ درصدی روبرو شده است.
واردات انواع پوشاک به کشور نیز طی ۱۱ ماه نخست سال جاری به ۳۱۶ تن به ارزش ۲.۲ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب با کاهش ۸۰.۶ درصدی و ۸۷.۲ درصدی روبرو شده است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…