آیا میدانید پایتخت جوراب دنیا کجاست؟

آیا شهر کوچک فورت پاین (‏Fort Payne‏) را میشناسید؟

شاید اسم این شهر را به عنوان یکی از شهرهای ایالت آلابامای آمریکا (‏Alabama‏) شنیده باشید اما مسلما اطلاعات زیاد دیگری را راجع به این شهر کوچک نمیدانید. وقتی شما وارد این شهر میشوید شانس خیلی خوبی دارید که بتوانید یک جفت جوراب خوب بخرید. در همان ابتدای شهر نقش یک جوراب بزرگ بر روی یک مجسمه ی فلزی را میبینید که روی جوراب حک شده (پایتخت جوراب جهان) حتی کمی جلوتر در یکی از خیابانهای اصلی این شهر بسیار کوچک که بیشتر شبیه یک روستاست و بعد از اپرای اصلی شهر به یک موزه جوراب بافی میرسیم که توسط تاریخ نویس محلی آقای جان چنبرز تاسیس شده است.

آیا باور میکنید که از هر ۷ جورابی که در کل دنیا وجود دارد یک جفت آن در این شهر تولید شده باشد ؟ یکی از مسئولان این شهر میگوید بعد از تحولات اقتصادی در اواخر سال ۱۸۰۰ میلادی بسیاری از ماشین آلات جوراب بافی در این شهر وارد شد و بسیاری از مردم یکی از آنها را در پارکینگ یا گاراژ منزل خود داشته و جوراب مبافتند. کم کم کارخانجات تولید جوراب شکل گرفتند. در این شهر کوچک به تنهایی ۸۵ کارخانه تولید جوراب فعال است و حدود ۱۴۰۰۰ نفر در اینجا در این حرفه فعال هستند. در واقع در(فورت پاین) هر جا که صدای کلیک کلیک کلیک دستگاهی را میشنوید در حال بافت پاشنه یا پنجه های جوراب هستند.


آقای  جان شوگارت مدیر شرکت دبلیو، وای ، شوگارت ۷۷ سال به این حرفه مشغول بوده است.
امروزه شرکت وی با ۱۵۰ ماشین جوراب بافی و ۱۶۵ کارمند هفته ای ۳۰۰ هزار جفت جوراب تولید میکنند اما حتی او هم فشار تولیدات چینی را حس میکند . او میگوید به دلیل واردات جوراب از چین بسیاری از واحدهای کوچک تر مجبور به اخراج کارکنان یا بستن کارخانه شده اند.
او میگوید در بسیاری از بخش ها چینی ها تولید میکنند، جنس تولیدی را صادر میکنند ، هزینه های گمرکی را می پردازند ، درصد های خوبی را برای نمایندگان خود در اینجا در نظر می گیرند ،هزینه حمل و نقل را میپذیرند و با همه اینها قیمت جوراب چینی کمتر از تولیدات ماست. این به دلیل میزان دستمزد هاست. در اینجا ما دستمزد ۸ تا ۱۲ دلار در ساعت را برای کارمندان داریم درحالی که این مبلغ در چین فقط ۴۰ سنت در ساعت است. او میگوید من سومین نسل جوراب بافی شوگارت هستم و اصلا دوست ندارم اتفاق بدی برای ما بیفتد و من خودم را مسئول میدانم و به همین خاطر تمام تلاشم را خواهم کرد تا نسل بعدی من این صنعت را سرزنده و قدرتمند ادامه دهد. آقای چالز کول مدیر شرکت آلاباما میگوید تا چند سال پیش ۸۰ درصد جوراب های آمریکایی ها در آمریکا تولید میشد اما الان این رقم به ۴۰ درصد رسیده.

یکی از مدیران شرکت های جوراب بافی میگوید  اگر شما سری به موزه ی جوراب بافی شهر بزنید خواهید دید که خون و شاهرگ حیاتی این شهر صنعت جوراب بافی است .اگر دولت از ما حمایت نکند و فکری برای جوراب های چینی نکند شهر ما به شهر ارواح تبدیل خواهد شد ،همه  مردم از اینجا مهاجرت خواهند کرد ، مدارس بسته خواهد شد و مردم دیگر پولی برای خرید غذا و کار نخواهند داشت.

 

تحریریه صنعت کهن
ما را در اطلاع رسانی هرچه بهتر در صنعت نساجی یاری نمائید. ‏

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago