دانشمندان آلمانی در حال طراحی یک جلیقه خنککننده قابل حمل برای محافظت از آسیبهای مغزی به هنگام بروز ایست قلبی هستند.
پایین آوردن دمای بدن گامی مهم در کاهش احتمال آسیبهای عصبی در مواقع کمبود اکسیژن است.
در فرایند موسوم به «هیپوترمی درمانی»، تیم پزشکی به طور مکرر از پتوهای خنکشده توسط آب یا کاتترهای قطره سرد برای محافظت از بیمارانی که ایست قلبی یا سکته مغزی را تجربه کردهاند، استفاده میکنند؛ اما هنگامی که بیمار دچار حمله قلبی شده و از بیمارستان دور است، نبود این تیم پزشکی بیمار به معنای تهدید جان بیمار است.
در آینده بسیار نزدیک جلیقه خنککنندهای به بازار عرضه خواهد شد که بیماران را از آسیب مغزی دائم به هنگام حملات قلبی مصون میدارد. این جلیقه هماکنون توسط تیمی از انستیتو هوهنشتاین آلمان به رهبری پروفسور دیرک هوفر در حال طراحی است.
در نمونه اولیه، آنها از پدهای خنککننده مملو از آب تعبیه شده که با شیلنگ به یک کانتینر فلزی تحت فشار خلا مجاور و بسته متصل شده، استفاده کردند. درون این کانتینر مواد معدنی سیلیکات موسوم به زئولیت وجود دارند که توانایی گرفتن سریع گرما از آب را دارا هستند.
در زمان ایست قلبی، این جلیقه با سرعت هر چه تمامتر بر روی بدن بیمار قرار داده میشود؛ این امر میتواند توسط پرسنل غیرپزشکی حین انتظار برای رسیدن امدادگران صورت گیرد.
یک دریچه در سیستم باز میشود و به آب موجود در پدها اجازه گردش در کانتینر زئولیت و بازگشت به درون پدها را میدهد. این فرایند به سرعت موجب خنک شدن آب تا دمای نزدیک به انجماد شده و به طور ایدهآلی دمای بدن بیمار را تا بین ۳۲ و ۳۴ درجه پایین میآورد. تمامی این فرایند غیرتهاجمی بوده و به منبع الکتریسیته نیازی نیست. تا بازگشت عملکرد نرمال قلب بیمار ، این اثر خنک کننده وی را از هر گونه آسیب مغزی مصون میدارد.
جلیقههای جدید برای شرایط اضطراری در ساختمانهای عمومی، سیستمهای حمل و نقل شهری و سایر اماکنی که به کمکهای اولیه نیاز است، میتواند به کار رود.
مبتکران فناوری مزبور هماکنون در حال جستجوی شرکای صنعتی با هدف تولید این جلیقه هستند.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…