یک کارشناس و پژوهشگر بین المللی فرش درمورد ورود فرش های ابریشمی چینی به ایران هشدار داد و تاکید کرد: باید با احیای ابریشم بافی در ایران از خطر نابودی این هنر ارزنده کشور جلو گیری کرد.
طاهر صباحی تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر با واردات مواد مورد نیاز فرش، ما فقط بافنده فرش شدیم در حالی که زمانی تولید کننده تمامی اجزای فرش بودیم.
وی افزود: نباید فقط به فکر صادرات فرش دست باف باشیم بلکه باید با احیای ابریشم بافی که اکنون در ایران به فراموشی سپرده شده است، صادرات فرش ابریشمی را تقویت کنیم .
دکتر طاهر صباحی افزود: زمانی ابریشم بافی ایران شهره آفاق و انفس بود اما متاسفانه مدتی است که این صنعت در ایران در حال نابودی است و فرش ابریشمی از چین وارد می شود.
وی گفت: متاسفانه نخ رنگ شده و مصنوعی ابریشمی از چین وارد شده و قالی بافان ما فقط بافنده اند درحالی که در گذشته بهترین فرش ابریشمی را با نخ و رنگ طبیعی در ایران تولید می کردیم.
صباحی با بیان این مطلب که فرش صنعتی است که هنر در آن خیلی شرط است، افزود: اکنون از هر هزار فرشی که بافته می شود، تنها تعداد کمی قابلیت موزه ای شدن را دارند در صورتی که در گذشته اکثر فرش های تولیدی تماما هنرمندانه و ارزش موزه ای داشتند.
وی گفت: زمانی فرش در کناره سفره ها بافته می شد اما اکنون تلویزیون جای فرش را گرفته است و باید به گذر زمان در صنعت فرش توجه کرد و مطابق زمان پیشرفت کرد.
این کارشناس بین المللی فرش ایران گفت: مسوولان باید فرش را بشناسند و سپس عاشق فرش شوند تا بتوانند مسائل فرش را برطرف سازند. کسی که فرش را نشناسد و عاشق فرش نباشد، چگونه می تواند برای فرش کار کند.
صباحی افزود: برای فرش ایران باید دنبال بازار یابی در بازار های جدید باشیم و بازار های جدید کشش خوبی برای فرش ایران دارند.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…