Categories: اخبار نساجی

احتمال بازنگری بخشنامه جدید اولویت‌ ۱۰ گانه تخصیص ارز

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه احتمال بازنگری در اولویت بندی جدید کالاها در دریافت ارز ۱۲۲۶ تومانی یا ارز حاصل از صادرات وجود دارد، گفت: چنانچه ارز حاصل از صادرات بیش از پیش بینی‌ها باشد، می توان گروه بیشتری از کالاها را به سمت استفاده از این نوع ارز سوق داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، مهدی غضنفری در حاشیه مراسم نکوداشت چهل و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در جمع خبرنگاران گفت: باید به تدریج بخشی از واردات کشور با استفاده از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی تامین مالی شود که بر این اساس، اولویت بندی که از سوی سازمان توسعه تجارت ایران صورت گرفت، دستیابی به چنین هدفی را امکان پذیر کرد.

وی در پاسخ به سئوال مهر افزود: تمامی ردیف‌های کالایی به ۱۰ گروه تقسیم شده اند که واردات ۵ گروه اول ۳۰ میلیارد دلار و واردات ۵ گروه بعدی نیز در همین حد ارز نیاز دارد.

غضنفری تصریح کرد: کالاهایی که اولویت بالاتری برای واردات به کشور دارند، در ۵ گروه اول قرار می گیرند که ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی دریافت خواهند کرد و کالاهایی که در ۵ اولویت بعدی قرار می گیرند، از ارز حاصل از صادرات تامین مالی خواهند شد.

وی گفت: به فراخور شرایطی که در آینده به وجود می آید، امکان بازنگری در اولویت بندی ها وجود دارد اما اگر ارز حاصل از صادرات بیشتر از پیش بینی ها باشد، می توان تامین مالی بخش بیشتری از کالاها را به سمت استفاده از ارز حاصل از صادرات سوق داد.

وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرد: این اولویت بندی به این دلیل از سوی دولت صورت گرفته تا کالاهایی که به تشخیص دولت باید به کشور وارد شوند و در اولویت قرار دارند بتوانند سریعتر تامین مالی شوند.

وی اظهار داشت: هم اکنون کالاهای اساسی، دارویی و تجهیزات پزشکی در اولویت اول و دوم دریافت ارز ۱۲۲۶ تومانی هستند. غضنفری تاکید کرد: این بخشنامه در روزهای گذشته از سوی بانک مرکزی برای اجرا به بانکهای عامل ابلاغ شده است.

غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ممنوعیت ارائه خدمات به بدهکاران بانکی، گفت: در تبصره ای که مصوب شد، این اجازه داده شد که برخی از خدمات و سرویس ها به برخی بدهکاران بانکی به فراخور شرایط داده شود که از جمله آن استفاده از خدمات ال سی، ثبت سفارش و دادن مجوز برای تاسیس کارخانه است.

این عضو کابینه دهم همچنین در مورد تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان گفت: هر چه به سمت روزهای بعدی ماه مبارک رمضان پیش رویم، کالاهای مورد نیاز مردم بیشتر عرضه خواهد شد و قیمت ها نیز کاهش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: بخشی از کالاها از سوی تجار تامین و در بازار عرضه خواهد شد و برخی دیگر نیز با افزایش ذخایری که از سوی بخش خصوصی صورت می گیرد، به تدریج در روزهای آینده در ماه رمضان وارد بازار خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

4 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 هفته ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 هفته ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

2 هفته ago