معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با تشریح جزئیات قیمتگذاری کالاهایی که مشمول ارز مرجع و غیرمرجع میشوند، گفت: احتمال تغییر در کالاهای مشمول دریافت ارز مرجع وجود دارد.
کیومرث فتحاله کرمانشاهی با اشاره به تصمیم دولت برای فروش ارز به نرخ دو درصد پایینتر از نرخ بازار آزاد گفت: اولویت ۳ تا ۵ تعرفههای کالایی مشمول دریافت ارز به نرخ ۲ درصد پایین تر از نرخ بازار آزاد میشوند اما اولویت ۱ و ۲ همچنان قرار است ارز مرجع بگیرند.
معاون کل سازمان توسعه تجارت افزود: البته ممکن است کالاهایی که در اولویتهای ۱ و ۲ هستند اصلاح شوند؛ به این معنا که تائیدیهای از معاونتهای تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ شود که بر مبنای آن، بتوان رضایت تجار را در تامین ارز با نرخ مرجع، تامین کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط خاص کشور در تامین ارز، ممکن است اولویتهای کالایی به نحوی اصلاح شوند که هم منافع تولیدکننده و هم منافع تجار و مصرفکنندگان لحاظ شود.
به گفته کرمانشاهی، به این ترتیب کالاهایی که ارز مرجع دریافت میکنند، حتما باید قیمت تمامشده آنها بر مبنای لحاظ کردن ارز دولتی باشد، اما گروههای کالایی که ارز آزاد دریافت میکنند، باید قیمت تمام شده خود را با سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هماهنگ کنند که آن هم بر مبنای ارزی است که در بازار خریداری میشود.
وی در پاسخ به این سئوال که تعیین قیمت جدید ارز که ۲ درصد زیر قیمت بازار آزاد باشد، باز هم دغدغه قیمت را برای تجار باقی میگذارد، اظهار داشت: همان تجار و تولیدکنندگانی که تا پیش از این مجبور بودند که ارز را با قیمت آزاد از بازار خریداری کنند، اکنون ۲ درصد پول کمتری برای دریافت ارز مورد نیاز خود میپردازند و این به نفع آنها است. کرمانشاهی گفت: با این کار، بانک مرکزی بخشی از تامین ارز مورد نیاز بازار را تامین میکند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…