همزمان با کاهش تولید گاز در بخش بالادستی صنعت نفت، میزان گازرسانی به نیروگاهها در سالجاری ۱۸ درصد کمتر شده، این در حالی است که با کاهش گازرسانی، میزان مصرف گازوئیل و نفت کوره نیروگاهها از ابتدای امسال ۱۴۰ و ۶۱ درصد جهش یافته است.
به گزارش مهر، کاهش شدید تولید گاز طبیعی در بخش بالادستی صنعت نفت علاوه بر مجتمعهای پتروشیمی، نیروگاه های کشور را هم با مشکلاتی روبرو کرده است.
بر این اساس به دلیل کاهش تحویل گاز از بخش بالادستی به پالایشگاه ها، در نهایت میزان تحویل گاز طبیعی به نیروگاه های کشور با کاهش روبرو شده است.
مطابق با گزارش های رسمی مجموعه وزارت نفت از ابتدای خردادماه سالجاری تاکنون به طور متوسط روزانه حدود ۳۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در بخش های خانگی، تجاری، صنایع، نیروگاه ها و پتروشیمی مصرف شده است.
همچنین در این مدت متوسط مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب بوده که حتی نسبت به سال گذشته کاهشی حدود ۵ تا ۸ درصدی داشته است.
با وجود کاهش مصرف گاز توسط مشترکان خانگی و تجاری اما به دلیل کاهش شدید تولید گاز طبیعی به ویژه در مناطق مرکزی ایران، میزان تحویل گاز به نیروگاه ها کاهش قابل توجه ای یافته است.
پیش بینی می شود در صورتیکه پیک مصرف برق تا تیر و مرداد ماه سالجاری به ۴۶ تا ۴۷ هزار مگاوات افزایش یابد متوسط مصرف گاز نیروگاه ها هم از مرز معادل ۲۴۰ میلیون مترمکعب در روز عبور کند که در این صورت احتمال سهمیه بندی گاز نیروگاهها قوت گرفته است.
هشدار وزارت نیرو به کاهش گازرسانی نیروگاهها
غلامرضا مهرداد در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت مصرف سوخت مایع و گاز طبیعی نیروگاه ها در آستانه تابستان، گفت: در حال حاضر با افزایش پیک مصرف برق به بیش از ۴۲ هزار مگاوات میزان مصرف سوخت و انرژی نیروگاه ها هم افزایش یافته است.
مدیرکل دفتر فنی توانیر با اعلام اینکه در شرایط فعلی به معادل ۲۱۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در نیروگاه ها نیاز است، تصریح کرد: با این وجود در روزهای اخیر تنها حدود ۸۵ میلیون مترمکعب در روز گاز طبیعی تحویل نیروگاه هیا برق کشور شده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط تحویل گاز طبیعی به نیروگاه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی ۱۸ درصدی داشته است، اظهار داشت: با این وجود شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با کاهش گازرسانی سوخت مایع بیشتری تحویل نیروگاه های کشور داده است.
وی با تقدیر از عملکرد شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی به دلیل افزایش تحویل گازوئیل و نفت کوره بیشتر به نیروگاهها، بیان کرد: در روزهای اخیر به طور متوسط روزانه ۷۳ میلیون لیتر گازوئیل و ۵۵ میلیون لیتر نفت کوره در نیروگاهها مصرف شده است.
مهرداد از رشد بیش از ۱۴۰ درصدی مصرف گازوئیل نیروگاه ها از ابتدای سال ۱۳۹۲ تاکنون خبر داد و افزود: همچنین در این مدت متوسط مصرف روزانه نفت کوره هم رشدی حدود ۶۱ درصدی را تجربه کرده است.
مدیرکل دفتر فنی توانیر در پایان با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد ذخایر گازوئیل نیروگاه ها تکمیل است، خاطرنشان کرد: همچنین حدود ۷۰ درصد ذخایر نفت کوره واحدهای نیروگاهی کشور تکمیل شده است.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…