معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در راستای حمایت از تولید کنندگان داخلی و افزایش تولیدات صنعتی ضمن ادامه ممنوعیت واردات کالاهای اولویت ۱۰ برخی از کالاهای نهایی که در اولویت ۹ قرار دارند نیز به اولویت ۱۰ فرستاده می شوند.
علیرضا شجاعی در گفت وگو با ایسنا، افزود: در حال حاضرکالاهای اولویت ۱۰ به محصولاتی تبدیل شده اند که به اندازه کافی در کشور وجود دارد و در این زمینه هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد. کشور در تولید اکثر کالاهای اولویت ۱۰ به خودکفایی رسیده است و این امر نشان می دهد که واردات کالاهای غیرضروری به نفع تولید و اشتغال کشور نیست.
وی افزود: در بخش کالاهای اولویت ۱۰ تولیدکنندگان داخلی صادرات خوبی داشته اند. بنابراین زمانی که مازاد نیاز وجود دارد و می توان بخشی از تولیدات را به کشورهای مختلف صادر کرد دلیلی برای آزاد کردن واردات کالاهای اولویت ۱۰ وجود ندارد.
او با بیان این که لوازم خانگی یکی از بخش هایی است که طی این مدت عملکرد قابل قبولی داشته است، گفت: بخش قابل توجهی از لوازم خانگی در اولویت ۱۰ قرار دارند بنابراین تولیدکنندگان داخلی با افزایش تولیدات خود و تامین نیاز بازار توانستند به صادرات نیز بپردازند.
وی تصریح کرد: در ابتدا اجرای ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای اولویت ۱۰ این نگرانی وجود داشت که تولیدکنندگان داخلی نتوانند به اندازه نیاز بازار پاسخگو باشند اما مرور زمان و عملکرد مناسب تولیدکنندگان باعث شد که کشور در مسیر مناسبی قرار گیرد و ما به واردات کالاهای خارجی در بخش اولویت ۱۰ وابسته نباشیم.
معاون برنامه ریزی، توسعه و فنآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای اولویت ۱۰ باعث تقویت بنگاه های داخلی می شود. تولید کنندگان با افزایش تولیدات خود می توانند باعث استقلال ارزی کشور شوند چرا که ضمن جلوگیری از خروج ارز می توان در زمینه صادرات گام برداشت.
شجاعی از ورود برخی کالاهای نهایی اولویت ۹ به اولویت ۱۰ خبر داد و گفت: تمام تولیدکنندگان داخلی که می توانند به دولت و مردم اطمینان دهند که امکان تامین نیاز بازار کشور را در بحث تامین کالا، تامین قطعه و خدمات پس از فروش دارند. دولت نیز با واردات نهایی آن کالاها مخالفت خواهد کرد چرا که اولویت ما در سال جاری حمایت از تولید است.
وی افزود: در اولویت ۹ به غیر از کالاهای نهایی، قطعات، تجهزات و ماشین آلات وجود دارد. بنابراین در بحث قطعات و سایر بخش ها واردات به قوت خود باقی است اما در زمینه کالاهای نهایی اگر تولیدکنندگان داخلی اطمینان دهند که می توانند بازار را تامین کنند شاهد توقف واردات این قیبل کالاها خواهیم بود.
شجاعی تاکید کرد: در سیاست های جدید تجاری بنا بر این است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت های لازم صورت گیرد. در این راستا امیدواریم تولیدکنندگان داخلی از فرصت پیش آمده بهترین استفاده را ببرند و برای افزایش تولیدات خود برنامه ریزی کنند.
وی گفت: تمام تولیدکنندگانی که معتقدند امکان تامین بازار را دارند می توانند با برپایی جلسات در وزارت صنعت ،معدن و تجارت مانع از ورود کالاهای مشابه خارجی شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: تولیدکنندگان برای کسب بازارهای داخلی باید برای تولیدات کیفی برنامه های جامعی داشته باشند تا بتوانند گوی رقابت را از برندهای دیگر بربایند.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…