احیای بازار فرش خراسان شمالی در بازارهای آمریکا انجام می‌شود

 

 

حامد چمن رخ اظهار داشت: بازارهای آمریکا، یکی از مهم‌ترین بازارهای فرش تولیدی کشور و این استان بود که با اعمال تحریم‌ها از دست رفت اما اکنون در تلاش هستیم تا بازار فرش آمریکا احیا شود.

چمن رخ خاطرنشان کرد: دست‌یابی به این بازار فرش که اکنون در دست هند و پاکستان است کار ساده‌ای نیست اما درصورتی‌که بار دیگر بتوانیم این بازار را احیا کنیم، یکی از بزرگ‌ترین بازارهای فرش جهان را تسخیر کرده‌ایم.

وی افزود: هرچند تجارت ما در بازار فرش آمریکا، تجارتی سنتی بود اما به‌هرحال فرش ایران در آن بازار، جاافتاده بود و مشتریان خوبی داشت.

عامل توسعه کنسرسیوم صادراتی فرش خراسان شمالی گفت: اگر بتوانیم سهم خود را از بازار آمریکا پس بگیریم رقابت با رقبایمان در اروپا کار دشواری نخواهد بود. آمریکا از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است زیرا پیش از تحریم میزان صادرات فرش ایران به آمریکا، ۸۰ میلیون دلار بوده، درحالی‌که سال گذشته، ارزش کل صادرات فرش کشور حدود ۳۰۰ میلیون دلار گزارش شد.

وی بابیان اینکه نیاز به ایجاد ساختار جدید برای فرش و تولید این محصول در استان است افزود: در استان اتحادیه‌هایی درزمینهٔ تولید و عرضه فرش فعالیت دارند اما هیچ‌کدام به‌منظور بهبود وضعیت بازار حرکت نکرده‌اند.

چمن رخ بابیان اینکه مشکل فرش ما این است که اکنون این محصول بی‌هدف تولید می‌شود اما فروش ندارد خاطرنشان کرد: علت نبود بازار فروش نیز ریشه در نبود فرآیندهای درست صادرات، حضور ضعیف در نمایشگاه‌ها و رعایت نشدن سلیقه‌ها و نیازهای بازار دارد.

عامل توسعه کنسرسیوم صادراتی فرش خراسان شمالی گفت: هنوز صادرات فرش استان از گمرک تهران انجام می‌شود این در حالی است که بسترهای لازم برای پرداخت، شست و شوی و تکمیل فرش در استان مهیا است.

وی تصریح کرد: اکنون به روال گذشته، فرش‌های استان پس از بافته شدن برای پرداخت و شست‌وشو به تهران و سایر شهرها ارسال و از همان‌جا نیز صادر می‌شود.

چمن رخ اظهار داشت: تاکنون در خراسان شمالی تشکل سازمان‌یافته‌ای برای صادرات فرش وجود نداشته و بر این اساس ما در تلاش هستیم که با تشکیل کنسرسیوم، مشکلات کاهش یابد.

وی تصریح کرد: این کنسرسیوم با عضویت ۱۰ نفر از تولیدکنندگان فعال و توانمند و صاحب‌نظران حوزه فرش استان تشکیل‌شده است و در تلاش است تا در نمایشگاه فرش دستباف ایرانی در آمریکا حضور یابد.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago