رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی با انتقاد از برخوردهای صورت گرفته در خصوص مدیریت ارز، گفت: متاسفانه دو وزیر که عضو یک کابینه هستند، نظرات متفاوتی را در رابطه با ارز دارند که این امر، فضا را برای فعالان اقتصادی غیرشفاف میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بهکیش ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: نرخ بهره به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاستهای پولی در هر کشور است و تاثیر آن بر روی فضای کسب و کار هر کشور را نمیتوان نادیده انگاشت، این در حالی است که بیست سال پیش، رئیس جمهور فرانسه برای تعدیل در فضای اقتصادی کشور خود، اعلام کرد که تغییراتی را در نرخ سود اعمال خواهد کرد، در حالی که پس از آن، رئیس کل بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که اگرچه رئیس جمهور میتواند مرا از سمت خود برکنار کند، اما نمی تواند مرا مجبور به پیاده سازی و تغییر در نرخ سود بانکی کند، چراکه این امر آثار زیانباری را به دنبال خواهد داشت.
رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی افزود: با چنین روندی، سرمایهگذاران تکلیف خود را میدانند ولی در کشور ما یک کارآفرین توانایی چنین کاری را ندارد، این درحالی است که در مورد موضوع مهمی همچون ارز، سیاستهای متفاوتی از زبان وزرای امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت بیان شده است؛ در حالیکه هر دو عضو یک کابینه هستند.
وی تصریح کرد: در یک فضای کسب و کار اینچنینی، به طور قطع فعالان اقتصادی نمیتوانند تصمیمگیری صحیحی داشته باشند، بنابراین یک دستگاه یا یک نهاد باید پا در میانی کرده و فضا را تعدیل کند، این درحالی است که اتاق بازرگانی با ارایه طرح بهبود مستمر فضای کسب و کار قصد پادرمیانی داشت که متاسفانه با انتقادات شدید و برخی غوغاها مواجه شد.
به گفته بهکیش، ما به عنوان کارآفرین موظف هستیم که به دولت کمک کنیم تا تصمیمگیری صحیحی در اقتصاد داشته باشد، اما اگر در چنین فضایی که دو عضو کابینه دو حرف متفاوت نسبت به جهت گیری ارزی کشور بیان میکنند، به طور قطع فضا برای کار سالم نیست و رانتهایی به وجود میآید که نتیجه آن، سوءاستفاده بزرگ بانکی است.
وی اظهار داشت: چنین برخوردهایی با اتاق بازرگانی به دلیل تدوین یک لایحه، فضا را برای کارآفرینان بدتر می کند و اگر اختلاف نظری میان دو فرد وجود دارد، باید در پشت درهای بسته حل و فصل شود. چراکه نباید موضوع به جامعه و مردم کشیده شود.
بهکیش گفت: اتاق بازرگانی در فضای ابهام آلود امروز اقتصاد ایران وارد شده و تلاش کرده تا فضا را روشن کند، اما متاسفانه غوغاهایی ایجاد شد که به نفع مردم و اقتصاد کشور نبود.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…