رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مودیان مالیات بر ارزش افزوده می توانند تا ۱۵ تیر ماه جاری و از طریق سامانه عملیات اینترنتی مالیات بر ارزش افزوده، اظهارنامه های دوره بهار را به طور الکترونیکی پرداخت کنند و نیازی به مراجعه حضوری یا ارائه برگه چاپ شده اظهارنامه ها نیست.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، علی عسکری در گفت و گویی افزود: مودیان مالیات بر ارزش افزوده هر سه ماه یک بار اظهارنامه های مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می دهند.
وی ادامه داد: از این پس مودیان مالیاتی برای تکمیل و ارسال اظهارنامه های خود به صورت الکترونیکی اقدام می کنند، بدون اینکه الزامی به مراجعه به واحدهای مالیاتی داشته باشند. این امر مزایای بی شماری دارد و موجب کاهش تردد مودیان مالیاتی، سرعت، سهولت و دقت در انجام کار می شود. این طرح بر پایه طرح تکریم ارباب رجوع و در نتیجه افزایش رضایت مودیان از نحوه انجام امورمی باشد.
رئیس کل سازمان مالیاتی کشور با بیان اینکه همه مودیان باید قانون مالیات بر ارزش افزوده و دیگر مالیات ها را پرداخت کنند، گفت: این مالیات ها حق الناس و جزء منابع عمومی است.
عسکری اظهار داشت: همه فعالان اقتصادی باید در زمان مقرر مالیات بر ارزش افزوده را به دولت بدهند.
وی با بیان اینکه واحدهای صنفی به منظور رونق اقتصادی خود تا سه ماه مبالغ حاصل از ارزش افزوده را نزد خود نگه می دارند، تاکید کرد: همه فعالان اقتصادی که در نظام ارزش افزوده کار می کنند باید در زمان مقرر مبلغ حاصل مالیات بر ارزش افزوده را به سازمان مالیاتی پرداخت کنند.
عسکری تصریح کرد: مالیات از منابع مهم درآمد دولت هاست و دریافت منظم درآمدهای مالیاتی موجب ثبات در برنامه ریزی دولت برای ارائه خدمات مورد نیاز کشور در زمینه های گوناگون می شود و یک واحد درصد از ۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری به توقیت بحث درمان در جامعه اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته که بودجه دولت به نفت وابسته نیست، بیش از ۷۰ تا ۹۵ درصد درآمد دولت با مالیات تأمین می شود.
عسکری گفت: اجرای مالیات بر ارزش افزوده در بیش از ۱۴۰ کشور کارآیی و پذیرش ان را نشان می دهد که منبع درآمدی قابل اتکا و مطمئن برای دولت هاست و باید در ایران هم فرهنگ سازی شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: در نظام مالیات بر ارزش افزوده هر فروشنده در هنگام فروش کالاها و خدمات، مالیات مورد نظر را بر صورت حساب افزوده و آن را همراه با قیمت کالا و خدمات از مشتری دریافت می کند. اولین فروشنده مالیات را به دولت پرداخت می کند و در مراحل بعدی هر فروشنده تنها تفاوت مالیات(مالیات دریافتی پس از کسر مالیاتی که خود قبلاً پرداخت کرده است) را به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می کند و این کار در یک دوره سه ماهه انجام می گیرد.در نظام های پیشرفته مالیاتی، تشخیص مالیات توسط ماموران مالیاتی، جای خود را به شیوه خود اظهاری داده است.
خود اظهاری یعنی اینکه مودی، مالیات خود را محاسبه و پرداخت کند بدون آنکه ماموران مالیاتی در محاسبه و دریافت مالیات، دخالت قابل توجهی داشته باشند. مسئولیت تعیین و تشخیص مالیات از سازمان مالیاتی به مؤدیان واگذار و سبب اعتمادی عمیق و درنتیجه شفافیت در امور می شود.
به گفته وی، اظهارنامه مالیاتی یک دفترچه با فرم های مصوب سازمان مالیاتی است که بنگاه های اقتصادی باید صورت های مالی و یادداشت های مربوطه را در قالب این فرم ها، به اداره امور مالیاتی محل اقامت بنگاه اقتصادی در موعد مقرر تحویل دهند. براساس اظهارنامه مالیاتی، مودی علاوه بر اطلاعات هویتی اعلام می کند که سود دوره مالی گذشته بنگاه اقتصادی مربوطه چه میزان بوده و چقدر مالیات پرداخت شده است و از سال ۱۳۸۹ قرار شد اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی تنظیم و ارسال شود.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…