ارزش منسوجات بی بافت اروپا در سال ۲۰۰۶

طبق گزارشات انجمن بین المللی منسوجات بی بافت و صنایع مرتبط (EDANA)، رشد منسوجات بی بافت در اروپا در سال ۲۰۰۵ ، ۵% برابر ۱۴۰۳۰۰۰ تن بوده است که این میزان در سال ۲۰۰۶ به ۶.۵% معادل ۱۴۹۴۰۰۰ رسید. می توان گفت قیمت این نوع منسوجات  در سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ به طور متوسط ۳% افزایش داشته و از کیلوگرمی ۳.۳۳ یورو به ۳.۴۳ یورو رسید.

 در سال ۲۰۰۶ حجم معاملات اروپا در این بخش حدود ۵.۱۲۴ میلیون یورو گزارش شده است.
فرآیندهای باندینگ در منسوجات بی بافت drylaid روز به روز تنوع بیشتری می یابند. در سال ۲۰۰۶ فرآیندهای سوزن زنی با رشد ۱۳.۸% بیشترین رشد را داشته، و افزایش فرآیندهای hydroentanglement نیز با رشد بیش از ۶% قابل توجه بوده است. منسوجات بی بافت با بنیان پلیمری (Spunmelt) میزان رشدی بیش از ۱۰% داشته اند، و تولیدات Airlaid‌در مقایسه با سال ۲۰۰۵ عمدتاً به دلیل افزایش مصارف بهداشتی آنها، رشد ناچیزی دارا بوده اند.
رشد مصارف بهداشتی در منسوجات بی بافت ۵.۴% در سال ۲۰۰۶ بوده و امروزه عمده ترین کاربرد منسوجات بی بافت با سهم ۳۳% (معادل ۴۹۷۹۰۰ تن) در مصارف بهداشتی است. در سال ۲۰۰۶ بیشترین رشد منسوجات بی بافت به بخش پوشاک با ۱۴.۴% (۱۳.۸% در البسه محافظتی و دستمال شخصی) و بعد از آن به کاربردهای آنها در فیلیتراسیون مایعات با ۱۲.۲%  و سپس به مصارف در ژئوتکستایل با ۱۱.۴% اختصاص داشته است که این آمارها توضیح روشنی از رشد روزافزون و تنوع بیشتر در کاربرد منسوجات بی بافت حتی در بازار کهنه ای همچون اروپا می باشد.
با توجه به اینکه پلی پروپیلن به فرم های گرانول و الیاف ۴۸.۴% (معادل ۷۶۶۲۰۰ تن) از کل مصرف الیاف و پلیمرها را در منسوجات بی بافت تشکیل می دهد، مهم ترین پلیمری است که در تولید این نوع منسوجات در اروپا به کار می رود. البته بیشترین میزان رشد در این زمینه را خمیر چوب با رشد ۱۲.۱ درصدی دارد.
در سال ۲۰۰۶، تعادل بیشتری بین صادرات و واردات کالاهای بی بافت اروپا به وجود آمد و ۲۷ کشور عضو اتحادیه جمعاً ۲۱۵۵۵۴ تن صادرات منسوجات بی بافت با ارزش ۹۲۸ میلیون یورو داشته اند که در مقایسه با ۱۹۳۷۱۶ تن در سال ۲۰۰۵، ۱۱.۳۵% در حجم صادرات و ۱۴.۴% در ارزش صادرات افزایش داشته است. همچنین میزان مبادلات منسوجات بی بافت در اروپا با ارزش ۴۰۰ میلیون یورو بیش از ۳۰% حجم مبادلات تجاری صنایع نساجی این قاره بوده است. 

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

1 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

2 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

4 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

7 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago