تا به حال فکر کرده اید کشوری که به انرژی هسته ای و علم پیشرفته آن دست پیدا کرده چرا نمی تواند چادر مشکی تولید کند؟
شاید بپرسید این دو مساله چه ربطی به هم دارند، اما باید توجه کنید که تولید چادر مشکی در ایران از دستیابی به انرژی هسته ای هم دشوارتر است چرا که عبور کردن از سد وارد کنندگان و یا به عبارتی مافیای چادر مشکی حتی از مذاکره با شورای امنیت و اتحادیه اروپا و آمریکا نیز سخت تر است !
امروزه مصرف چادر مشکی برای بانوان بالای ۲۰ سال در ایران بیش از ۳۵ میلیون متر مربع تخمین زده می شود که تنها ۲ تا ۳ میلیون متر مربع آن در کشور تولید ی شود و ما بقی آن به طور مستقیم یا غیر مستقیم از ژاپن، اندونزی و کره جنوبی وارد می شود.
اما واقعیاتی وجود دارد که اجازه نمی دهد تولید این کالا در ایران انجام شود و به قول معروف دست هایی در پشت پرده وجود دارد.
بنا اظهارات آقای محمد مروج از کارشناسان و صاحب نظران نساجی ایران دست اندرکاران واردات پارچه چادر مشکی به ایران به دلیل سود فراوانی که از این فعالیت تجاری خود می برند به شیوه های مختلف مانع تولید آن در داخل کشور می شوند.
قیمت هر متر چادر مشکی ۷۰ سنت است در حالی که بانوان ایرانی انرا به قیمت بین ۴۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می خرند. یک قواره چادر مشکی در حدود ۵ متر پارچه نیاز دارد یعنی ۳۵۰ سنت و تفاوت بین ۳۵۰سنت و ۴۰ هزار تومان حداقل سود این تجارت است.
به همین دلیل پروژه تولید چادر مشکی که چند سال پیش توسط یکی از شرکت های معتبر ایرانی نهایی شد و میرفت تا با موفقیت کار خود را آغاز نماید با کاهش تعرفه واردات این کالا از ۷۰ درصد به ۱۷ درصد!!! به یکباره متوقف شد. همچنین پروژه تولید چادر مشکی توسط کره ای ها در ایران، طبق اظهارات منتشر شده شرکت های کره ای تولید چادر مشکی را در ایران ظرف مدت ۳ ماه عملی اعلام کرده بودند اما فعلا خبری از آنها هم نیست.
هم اکنون حداکثر ۳ شرکت تولیدی ایرانی در این زمینه فعال هستند. تولید چادر مشکی به مواد خاصی به نام دیپ شیپ نیاز دارد که قابلیت تولید آنها در ایران وجود نداشته و باید وارد شود. ا ین ماده عمق رنگ مشکی را در چادر ایجاد میکند این ماده هزینه زیادی برای تولیدکنندگان در بر نخواهد داشت اما از نظر فنی نقش حیاتی در تولید این نوع پارچه دارد.
تحریریه صنعت کهن
نظرات خود را برای ما از طریق فرم دیدگاه های زیر ارسال کنید
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…