در حالی سازمان ملی استاندارد طی چند سال اخیر بارها بر سالم بودن برنجهای وارداتی تاکید کرده که معاون این سازمان در تازهترین اظهارات خود از آلودگی هفت نوع برنج خارجی و داخلی خبر داده است.
به گزارش ایسنا، نخستین بار چند سال پیش اداره کل استاندارد تهران از آلودگی ۱۳ نوع برنج وارداتی به کشور خبر داده بود. براین اساس حجم فلزات سنگین در برنجهای وارداتی بالا تشخیص داده شد. بعد از آن سازمانهای مختلفی در این باره اظهارنظر کردند اما در نهایت مشخص نشد که واقعا برنجهای وارداتی آلوده بودند یا خیر.
در همین حال چندی پیش رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در مراسم روز جهانی غذا بار دیگر از آلودگی برنجهای وارداتی به کشور خبر داد.
شهریاری عنوان کرد: چند سال پیش مدیرکل وقت استاندارد تهران خبر آلودگی برنجهای وارداتی را اعلام کرد اما چند روز نگذشته بود که وی را با فشارهای وارده بازنشسته کردند. به گفته وی مدیرکل وقت استاندارد تهران درباره آلودگی برنجهای وارداتی اطلاعات درستی را داده بود و حتی سازمان استاندارد هم آلودگی ۱۳ نوع برنج وارداتی را تائید کرد اما بعدا برخی مسوولان را مجبور کردند تا مصاحبه کنند و بگویند برنجهای وارداتی آلوده نبوده است.
پس از این اظهارات رئیس سازمان ملی استاندارد مطالب مطرح شده توسط رئیس کمیسیون بهداشت مجلس را کلیگویی دانسته و بار دیگر بر سالم بودن برنجهای وارداتی تاکید کرد. اما تازهترین اظهارات یک مقام مسئول در سازمان استاندارد حاکی از آن است که برنجهای وارداتی در برخی اقلام آلوده هستند.
بهادر کاظمی، معاون سازمان ملی استاندارد در این باره خبر داده که هفت نوع برنج خارجی و داخلی پس از تحقیقات آزمایشگاهی ناسالم تشخیص داده شده است که علاوه بر جلوگیری از واردات آنها از سطح بازار نیز جمعآوری میشود.
وی افزود: بازرسان نمونههایی از کالاها و محصولات موجود در بازار را برای بررسی کیفیت به آزمایشگاه ارائه میکنند که برنج نیز از جمله آنهاست. در بررسی نمونههای زیاد برنجهای موجود در بازار هفت برند یا نشان شامل پنج محصول داخلی و دو محصول خارجی با نشان یا نام «پاپانور» محصول هند و برنج «زیتون» محصول پاکستان ناسالم تشخیص داده و دستور جمع آوری آن صادر شد.
او با خودداری از بیان نام برنجهای داخلی ناسالم گفت: پنج نوع برنج داخلی نیز با نشانهای مختلف ناسالم تشخیص داده شده است.
کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا برنجهای وارداتی از فیلترهای سازمان استاندارد و وزارت بهداشت عبور نمیکنند که اکنون در سطح عرضه دستور جمعآوری آن صادر شده است اظهار کرد: تمام محصولات و مواد غذایی وارداتی را علاوه بر سازمان استاندارد، وزارت بهداشت هم بررسی میکند و درصورت اطمینان از سالم بودن و بیزیان بودن آن مجوز واردات آن صادر میشود.
وی افزود: برخی از محصولات از مبادی همچون بازارچههای مرزی که دستگاههای نظارتی در آن حضور ندارند و همچنین به عنوان تهلنجی وارد میشود.
معاون سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه به همین دلیل نمونهها از سطح عرضه انتخاب میشود، اظهار کرد: در سطح عرضه نیز هرگاه مشکلدار بودن کالا یا محصولی محرز شود، دستور جمعآوری آن صادر میشود.
معاون سازمان ملی استاندارد درباره چگونگی شناسایی و برخورد با برنجهای داخلی ناسالم گفت: به دلیل اینکه این محصولات به صورت فله عرضه میشود و محل تولید آنها نیز نامشخص است، متاسفانه در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…