رئیس کل گمرک با بیان اینکه از شنبه هفته جاری انجام واردات تمامی کالاها با ارز ۱۲۲۶ تومانی انجام میشود، گفت: برای شرکت ملی نفت گمرگ اختصاصی ایجاد میشود.
به گزارش فارس، عباس معمارنژاد در نشست خبری صبح امروز در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه در پیوست بودجه مربوط به گمرک اعتباری برای اجرای طرح گمرک نوین و خدمات الکترونیکی وجود ندارد و این طرحها را با چه اعتباری انجام خواهد شد، بیان کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته امسال اعتبارات براساس برنامه دستگاهها تخصیص مییابد و بر همین اساس در بخشی که با عنوان خدمات الکترونیکی گمرک نوشته شده است ذیل آن چند طرح انجام خواهد شد که یکی از آن طرحها طرح جامع گمرک نوین است.
وی افزود: توسط قانون امور گمرکی دو درصد حق ورودی کالا اخذ میشود که باید ۷۰ درصد از این منابع برای تجهیز گمرک لحاظ شود.
رئیس کل گمرک با بیان اینکه طرح گمرک نوین فعلا در مرحله مطالعاتی و تدوین نقشه راه است،گفت:برای میزان اعتبار مورد نیاز این طرح که شامل چندین پروژه است تا شهریورماه مشخص خواهد شد.
وی در خصوص اقدام گمرک برای حمایت از حقوق مصرفکنندگان گفت: یکی از اقدامات ما تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز بود که برای تسهیل در این امر بخشی از حقوق ورودی را به صورت نسیه اخذ کردیم.
*تغییری در روند ترخیص کالا رخ نداده است
معمارنژاد افزود: به دلیل نوسانات ارز در دو سه ماه اخیر سعی کردیم که روند ترخیص کالا تسهیل شود و هماکنون مناطق آزاد مملو از کالا است؛ البته این به معنای رسوب کالا نیست بلکه معنای آن این است که هیچ تغییری در روند اظهار و ترخیص کالا نسبت به قبل به وجود نیامده است.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص مشکل صادرات فرش و بازگشت محمولههای صادراتی به کشور گفت:در صادرات کالا دو رویه صادرات قطعی و صادرات موقت وجود دارد که معمولا فرشهای که برای نمایشگاهها خارج میشود ورود موقت محسوب میشود.
معمارنژاد تصریح کرد: تاکنون خبری مبنی بر وجود روال غیرطبیعی در ورود و خروج فرش به کشور وجود نداشته و همانند گذشته ادامه دارد.
*گمرک اختصاصی صادرات برای شرکت ملی نفت
وی در مورد مشکلات صادرات کالاهای نفتی و انتقاد شرکت ملی نفت گفت: صادرات نفتی جزو اولویتها قرار دارد و اختلافی که از گذشته با شرکت ملی نفت وجود داشته در سه جلسه با حضور آقای قلعهبانی بررسی و توافق برای تسهیل آن انجام شد.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شد که گمرک اختصاصی برای شرکت ملی نفت تشکیل شود که هنوز در مرحله مکانیابی است.
*رشد ۱۵.۸ درصدی قیمت کالاهای صادراتی
وی در خصوص قیمت کالاهای صادراتی و وارداتی گفت: میانگین هر تن کالای صادراتی هزار و ۶۴۶ دلار است که نسبت به مشابه سال قبل ۱۵.۸ درصد رشد داشته و قیمت هر تن کالای وارداتی ۵۰۷ دلار است که ۱۱ درصد رشد داشته است.
معمارنژاد در خصوص حجم واردات خودرو و وسایل نقلیه گفت: حدود دو میلیارد دلار وسایل نقلیه در سال جاری وارد شده و ۳۰ هزار دستگاه خودرو به ارزش ۶۷۰ میلیون دلار در ده ماه سال جاری وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ده درصد کاهش نشان میدهد.
*هر محموله وارداتی نمیتواند بیش از سه ماه در بماند
وی در پاسخ به سؤالی در مورد دپوی کالا در مناطق ویژه اقتصادی توسط واردکنندگان گفت: طبق قانون فرصت ترخیص کالا سه ماه است و در صورت عدم ترخیص متروکه محسوب میشود.
رئیس کل گمرک تأکید کرد: در گمرکات اصلی روند ترخیص کالا تغییر نکرده که این به معنای عدم رسوب بیشتر کالا در گمرکات است.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص افزایش نرخ ارز اظهار داشت: در ۱۰ ماهه سال جاری ۸۰ میلیارد دلار درآمد نفت ۳۵ میلیارد دلار درآمد ارزی ناشی از صادرات غیرنفتی و ۳.۵ میلیارد دلار صادرات خدمات صورت گرفته و مجموع آن بالغ بر ۱۱۸ میلیارد دلار میشود.
وی افزود: این در حالی است که در این مدت ۵۰ میلیارد دلار کالا وارد شده که اگر ارز مسافرتی و ارز برای بیماران و دانشجویان را ۲۰ میلیارد دلار در نظر بگیریم باز هم ۳۸ میلیارد دلار مازاد درآمد ارزی وجود دارد.
معمارنژاد ادامه داد: در این شرایط نباید مشکل ارزی وجود داشته باشد اما ممکن است عدهای به بهانه واردات ارز دریافت کنند اما اقدام به این کار نکنند به همین دلیل با همکاری بانک مرکزی و وزارت صنعتف معدن و تجارت سامانه اطلاعاتی برای تبادل اطلاعات به این سه نهاد تشکیل شد.
وی افزود: هدف از تاسیس این سامانه مدیریت صحیح بر مصارف ارزی و جلوگیری از سوء استفاده احتمالی بوده است.
*محدودیتی برای ورود ارز وجود ندارد
معاون وزیر اقتصاد در خصوص برخی خبرها مبنی بر محدودیت ورود ارز به کشور گفت: هیچ محدودیتی برای ورود ارز به کشور وجود دارد اما هر فردی که واردکشور میشود باید ارز همراه خود را به حساب بانکی خود واریز کند اما نمیتواند به صورت نقدی از آن استفاده کند.
وی افزودک از شنبه هفته جاری واردات کالا تنها با ار مرجع ۱۲۲۶ تومانی انجام میشود.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…