استاندار کهگیلویه وبویراحمد: فرش و سایر دستبافت های استان قابلیت تبدیل به کالاهای صادراتی را دارند

 

سید حسین صابری گفت: فرش و سایر محصولات صنایع دستی استان با توجه به فرهنگ عشایری و روستایی و همچنین عدم نیاز به ایجاد زیرساخت و صرف سرمایه کلان ،‌قابلیت تبدیل به کالاهای عمده صادراتی را دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور ؛ سید حسین صابری استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت : ایجاد یک مجتمع قالی بافی با فضای استاندارد و ابزارهای لازم و حتی تجهیز خانه های داوطلب به یک دارقالی و مواد اولیه،‌ همراه با آموزش کار به صورت تخصصی ،‌علاوه بر اشتغال زایی و تأمین درآمد برای مردم ،‌استان را در عرصه صادرات تقویت می کند.

وی همچنین با تأکید بر اتخاذ فرآیندی برای خرید محصولات صنایع دستی و بازاریابی ملی و منطقه ای ،‌گفت: دستگاه های متخصص در این حوزه ،‌ می بایست به صورت تکلیفی ،‌در زمینه تولید و صادرات دستباف ها برنامه ریزی و اقدام کنند.

وی استفاده از ظرفیت تعاونی های روستایی با محوریت اداره تعاون روستایی را ضروری دانست و گفت: در بسیاری از استان ها تعاون روستایی و شرکت فرش وارد عرصه آموزش و تولید خانگی فرش و سایر محصولات خانگی شده اند.

استاندار آموزش رایگان به علاقه مندان در زمینه دستباف ها را وظیفه ذاتی شرکت فرش دانست و اظهار داشت: شرکت فرش در این راستا قابلیت عمل بالایی دارد و می تواند با ارایه آموزش های تخصصی،‌موجب رونق بازار فرش استان در کشور و حتی منطقه شود و در راستای تبدیل فرش استان به برندی معروف گام بردارد.

دکتر صابری گفت: فرش و سایر محصولات صنایع دستی در عین اهمیت،‌کالای استراتژیک نیستند و مانعی برای صادرات آن ها وجود ندارد.

وی مصرف گرایی را یکی از مشکلات جدی استان عنوان کرد و گفت: باید فرهنگ کار به ویژه در جمعیت روستایی که بخش عمده ای از جمعیت را تشکیل می دهد ،‌تقویت شود.

رئیس کارگروه توسعه صادرات استان با اشاره به تحقق ۶۲ درصدی صادرات استان در ۱۰ ماهه اول سال و رشد ۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ،‌ استان را در زمینه صادرات نسبت به برنامه پیش بینی شده عقب دانست و گفت: متولیان امر صادرات می بایست نسبت به ریشه یابی علل عدم تحقق کامل برنامه صادرات و انجام اقدامات لازم درصدد رفع این علل و همچنین تلاش در جهت ارتقاء کمی و کیفی صادرات استان ، اقدام کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

23 ساعت ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

2 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

6 روز ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

1 هفته ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 هفته ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

2 هفته ago