Categories: مد و پوشاک

استفاده از پیل‌های خورشیدی لوله‌ای در پوشاک

 

گروهی از محققان در موسسه فناوری «جورجیا» و دانشگاه «زیامن» در چین روش جدیدی برای تهیه نانومیله‌های دی اکسید تیتانیوم (TiO2) یکنواخت روی الیاف کربنی ارائه کردند.

این روش جدید نسبت به روش سل – ژل که معمولا استفاده می‌شود، مزایایی دارد. روش سل – ژل نیاز به دمای بالا دارد و ممکن است سبب ترک‌هایی در این مواد شود.

ساختن پیل‌های خورشیدی شبه لوله‌ای بواسطه مراحل چندگانه چالش‌انگیز است. این مراحل شامل تبدیل ورقه Ti خالص به نانومیله‌های TiO2، روکش‌دهی الیاف کربنی با این نانومیله‌ها و مرتب‌سازی یکنواخت این نانومیله‌ها روی این الیاف، هستند.

محققان توضیح دادند: یک محلول ایده‌آل برای تهیه نانوساختارهای TiO2 روی الیاف کربنی جهت رشد آنها بصورت مستقیم روی سطح این الیاف، لازم است. آنها این کار را انجام داده و برای تبدیل تیتانیوم به نانومیله‌های TiO2 تک‌بلوری همراستای عمودی روی الیاف کربنی از یک روش حل کردن و رشد دادن استفاده کردند.

سپس برای بهبود بیشتر عملکرد این افزاره، از یک روش حکاکی و رشد دادن جهت حکاکی این نانومیله‌ها بصورت آرایه‌های خوشه‌ای مثلثی با استفاده از یک عملیات هیدروترمال با اسید هیدروکلریک استفاده کردند.

بعد از آرایش این الیاف کربنی روکش‌داده شده با نانومیله‌ها بعنوان آندهای نوری در پیل‌های خورشیدی حساس شده با رنگ‌دانه (DSSCs) لوله‌ای شکل، این محققان بصورت آزمایشگاهی عملکرد این پیل‌های خورشیدی را بررسی کردند. نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که این پیکربندی نانومیله‌ای خوشه‌ای مثلثی راندمان تبدیل انرژی برابر با ۱.۲۸ درصد دارد، در حالی که راندمان پیکربندی غیرخوشه‌ای ۰.۷۶ درصد است.

محققان بهبود در راندمان را به سطح ویژه بالاتر نانومیله‌های خوشه‌ای نسبت می‌دهند که توانایی مولکول‌های رنگ‌دانه‌ای را برای جذب بیشتر می‌کند و منجر به تحریک‌های الکترونی بیشتر می‌شود.

سطح ویژه بالا، این پیل‌های خورشیدی لوله‌ای شکل را قادر به گرفتن نور از همه جهت می‌کند و می‌تواند آنها را برای کاربردهایی تحت نور شدید خورشید جذاب کند. این روش برای رشد نانوسیم‌های TiO2 روی الیاف کربنی را می‌توان برای ساخت کاتالیست‌های نوری و باتری‌های یون لیتیوم نیز بکار برد.

این محققان، جرئیات نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجله‌ی «Journal of the American Chemical Society» منتشر کرده‌اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago