رئیس کل گمرک ایران، گفت: گمرک الکترونیکی که در چارچوب گمرک نوین شکل می گیرد، یک استرانژی و راهبرد برد ـ برد بین گمرک و تمام ذینفعان است.
به گزارش مهر، عباس معمارنژاد در همایش مسئولان فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: گمرک الکترونیکی که در چارچوب گمرک نوین شکل می گیرد یک استرانژی و راهبرد برد ـ برد بین گمرک و تمام ذینفعان است.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات اهداف مختلفی دارد که تسهیل تجارت و افزایش سرعت، تقویت نظارت و کنترل، سهولت کار ذینفعان، کارکنان سازمان، فعالان اقتصادی و سایر سازمان ها و ارتقاء سلامت اداری از جمله این اهداف است.
وی گفت: وقتی صحبت از فناوری اطلاعات و ارتباطات می شود، تنها صحبت از سخت افزار و نرم افزار نیست، بلکه بسیاری از موارد از جمله داشتن مرکز داده مطلوب، سیستم ها و نرم افزار مناسب، نیروی انسانی متخصص و امنیت فضای تبادل اطلاعات را شامل می شود.
معمارنژاد بیان داشت: زمانی اهداف مورد نظر در فناوری اطلاعات و ارتباطات تحقق می یابد که همه موارد شامل نرم افزار، سخت افزار، شبکه، نیروی انسانی و امنیت شبکه مورد توجه قرار گیرد و هماهنگی عمل کند.
رئیس کل گمرک، با اشاره به نتایج و مزایای استقرار گمرک نوین، گفت: گمرک نوین دارای محورهایی از جمله فرآیندها، مدیریت، فناوری اطلاعات و ارتباطات منابع انسانی و ساختار است که یکی از محورهای آن، گمرک الکترونیک است که به سایر محورها خدمت ارائه می دهد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، با اشاره به اینکه گمرک الکترونیک در قالب یک مجموعه ای به عنوان گمرک نوین، دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار است، افزود: مهمترین موضوع در گمرک الکترونیکی یکپارچگی بین سیستم ها به لحاظ ارائه اطلاعات و ارتباط منطقی بین سیستم ها است، بنابراین در راه اندازی سیستم ها در گمرک ارتباط آن با سایر سیستم ها باید لحاظ شود.
وی اظهار داشت: نبود ساختار سازمانی مناسب، نبود نیروی انسانی متخصص، نداشتن قوانین و مقررات مترقی سبب می شود تا گمرک الکترونیکی نتواند به عنوان یک عامل تأثیرگذار کامل عمل کند. معمارنژاد با تأکید بر اینکه مبنای تمام اصول و کار در گمرک کنوانسیون تجدیدنظر شده کیوتو است، گفت: اولین هدفی که در کنوانسیون تجدید نظر شده کیوتو مطرح شده نوین سازی گمرک بوده که استانداردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات را مورد توجه قرار داده است.
رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه مدیریت خطر و حسابرسی پس از ترخیص یکی از موضوعات نوین و پیشرفته در گمرک است، بیان داشت: مدیریت ریسک بر مبنای مجموعه ای از اطلاعات و با تکیه بر یکسری سیستم های درون و برون سازمانی است که با هماهنگ کردن آن این هوشمندی را ایجاد می کند تا گمرک بر مبنای مدیریت خطر فعالیت کند.
به گفته وی، مدیریت خطر و حسابرسی پس از ترخیص از مقوله های جدیدی است که برای اجرای دقیق و عملیاتی کردن آن نیاز به استفاده از ابزارهای نوین فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد. معمارنژاد در بخش دیگری از سخنانش در خصوص انتظارات خود از مسئولان فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: اشراف کامل مسئولان فناوری اطلاعات و ارتباطات بر سامانه های هوشمند، برنامه گمرک نوین و تقویت دانش و آگاهی خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از مهمترین انتظارات گمرک از مسئولان این حوزه است.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…