Categories: اخبار نساجی

اسدالله عسگراولادی: ارز شش نرخی است

 

ارز در حال حاضر چند نرخی است؟ آیا تک نرخی است، همانطور که رییس کل بانک مرکزی اخیرا تأکید کرده است؛ یا دو نرخی است،آنطور که نمای کلی بازار امروز نشان می دهد. یا آنکه سه نرخی است، آنگونه که برخی نمایندگان مجلس بر آن اصرار دارند.

به گزارش خبر، در هفدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به موضوع نرخ ارز و تبعات ناشی از نابسامانی در نظام ارزی کشور پرداخته شد و البته پیشنهادات و نظرات کارشناسی بخش خصوصی نیز مطح شد.

در این نشست اسدالله عسگراولادی، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تعداد نرخ‌های ارز را بسیار ببیشتر از سه نرخ دانست. عسگراولادی با برشمردن شش نرخ ارز موجود در کشور این وضع را به نفع اقتصاد ندانست و گفت: «علاوه بر نخ ارز مرجع که ۱۲۲۶ تومان است، ارز محدودی هم برای مسافران سفرهای زیارتی و بیمارانی که برای مداوا به خارج اعزام می‌شوند وجود دارد که با ۱۲ درصد افزایش از نرخ مرجع محاسبه می شود. هم چنین نرخ سومی وجود داردکه بانک‌های عامل بین ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان به واردکننده می دهند و شرط می کنند پس از این که واردکننده پروانه سبز را بگیرد و به بانک بیاورد، مازاد را به او پس بدهند اما این کار را نمی کنند.»

او ادامه داد: «چهارمین نرخ ارز از محل رانت است. در چند کشور صرافی هایی هستند که با دریافت روبل و یوان ارز آزاد می‌کنند. و پنجمین نرخ ارز هم همان نرخ بازار آزاد است. اما اگر بخواهیم قیمت کالاهای قاچاق را محاسبه کنیم نرخ ششمی هم برای دلار تعیین خواهد شد». این فعال اقتصادی از سازمان توسعه تجارت خواست حتی در صورتی که ارز در اختیار ندارد تا به واردکننده‌ها پرداخت کند باز هم ثبت سفارش را انجام دهد چرا که در این صورت فعال اقتصادی می تواند با ارز آزاد کالا و مواد اولیه موردنیاز خود را وارد کند و به سمت خرید از بازار قاچاق نخواهد رفت.

اسدالله عسگراولادی هم‌چنین در بخش پایانی سخنان خود از اتاق های بازرگانی خواست تا از دریافت مبلغ یک در هزار فروش چشم پوشی کنند. چرا که این که باعث کاهش مراجعات برای دریافت کارت بازرگانی و احتمالا استفاده از کارت‌های بازرگانی دیگران خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 دقیقه ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

2 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

3 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

4 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

2 هفته ago