Categories: اخبار نساجی

اسدالله عسگراولادی: ارز شش نرخی است

 

ارز در حال حاضر چند نرخی است؟ آیا تک نرخی است، همانطور که رییس کل بانک مرکزی اخیرا تأکید کرده است؛ یا دو نرخی است،آنطور که نمای کلی بازار امروز نشان می دهد. یا آنکه سه نرخی است، آنگونه که برخی نمایندگان مجلس بر آن اصرار دارند.

به گزارش خبر، در هفدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به موضوع نرخ ارز و تبعات ناشی از نابسامانی در نظام ارزی کشور پرداخته شد و البته پیشنهادات و نظرات کارشناسی بخش خصوصی نیز مطح شد.

در این نشست اسدالله عسگراولادی، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تعداد نرخ‌های ارز را بسیار ببیشتر از سه نرخ دانست. عسگراولادی با برشمردن شش نرخ ارز موجود در کشور این وضع را به نفع اقتصاد ندانست و گفت: «علاوه بر نخ ارز مرجع که ۱۲۲۶ تومان است، ارز محدودی هم برای مسافران سفرهای زیارتی و بیمارانی که برای مداوا به خارج اعزام می‌شوند وجود دارد که با ۱۲ درصد افزایش از نرخ مرجع محاسبه می شود. هم چنین نرخ سومی وجود داردکه بانک‌های عامل بین ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان به واردکننده می دهند و شرط می کنند پس از این که واردکننده پروانه سبز را بگیرد و به بانک بیاورد، مازاد را به او پس بدهند اما این کار را نمی کنند.»

او ادامه داد: «چهارمین نرخ ارز از محل رانت است. در چند کشور صرافی هایی هستند که با دریافت روبل و یوان ارز آزاد می‌کنند. و پنجمین نرخ ارز هم همان نرخ بازار آزاد است. اما اگر بخواهیم قیمت کالاهای قاچاق را محاسبه کنیم نرخ ششمی هم برای دلار تعیین خواهد شد». این فعال اقتصادی از سازمان توسعه تجارت خواست حتی در صورتی که ارز در اختیار ندارد تا به واردکننده‌ها پرداخت کند باز هم ثبت سفارش را انجام دهد چرا که در این صورت فعال اقتصادی می تواند با ارز آزاد کالا و مواد اولیه موردنیاز خود را وارد کند و به سمت خرید از بازار قاچاق نخواهد رفت.

اسدالله عسگراولادی هم‌چنین در بخش پایانی سخنان خود از اتاق های بازرگانی خواست تا از دریافت مبلغ یک در هزار فروش چشم پوشی کنند. چرا که این که باعث کاهش مراجعات برای دریافت کارت بازرگانی و احتمالا استفاده از کارت‌های بازرگانی دیگران خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

7 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

2 هفته ago