اشتغالزایی حدود ۳۰۰ هزار نفر درصنعت نساجی و پوشاک/ رشد صادرات صنایع نساجی وپوشاک در سال گذشته
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت، صادرات کالاهای نساجی، پوشاک، چرم، کفش و فرش در سال گذشته را حدود ۲۱۲ هزار تن و به ارزش ۱.۵۵۰ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: این میزان نسبت به سال ۹۰ از نظر وزنی ۲۹.۷ درصد و از نظر ارزشی ۱.۴ درصد رشد را نشان میدهد.
دکتر نعمت الله مردانی با اشاره به وضعیت صنعت نساجی، پوشاک، چرم وکفش در کشور تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۹۷۰۰ واحد فعال صنعتی دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه در این صنایع در کشور وجود دارند که تقریبا ۱۱ درصد کل صنعت را تشکیل میدهند.
وی ارزش تولیدات این صنعت را بیش از ۴ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: سهم ارزش افزوده این بخش از صنعت ۳ درصد نسبت به کل است که میزان سرمایهگذاری ۶۶ هزار میلیارد ریالی را نشان میدهد.
مردانی متوسط سرمایهگذاری این صنعت را طی سالهای اخیر بطور سالیانه حدود ۷۵۰۰ میلیارد ریال دانست و افزود: این صنعت توانسته است برای ۲۹۷ هزار نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک در ادامه از رشد تولید کالاهای منتخب این صنایع در اکثر موارد در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ خبر داد و گفت: به طوریکه تولید الیاف و تاپس پلی استر با ۹.۹ درصد افزایش، تولید نخ پلی استر با ۳.۲ درصد و تولید نخ سیستم پنبهای و ترکیبی الیاف مصنوعی با ۱۰.۲ درصد رشد روبهرو بوده است. همچنین انواع پای پوش ۳.۸ درصد افزایش و تولید چرم نیز ۳.۱ درصد رشد داشته است.
مردانی با بیان اینکه به طور کلی صادرات اکثر کالاهای مرتبط با این بخش در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ از رشد برخوردار بوده است تصریح کرد: به طوری که از نظر وزنی صادرات پوست و چرم ۱۰.۳ درصد، کفش ۱۲.۴، انواع نخ ۶۵.۱، انواع پارچه ۴.۹، الیاف مصنوعی ۱۷۷، پتو ۶۱.۶، و انواع فرش ماشینی و موکت ۲۰.۳ درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به میزان واردات کالاهای نساجی، پوشاک، چرم، کفش و فرش در سال ۹۱ خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۴۷۲.۳ هزار تن واردات به ارزش ۱.۲۸۵ میلیارد دلار صورت گرفته است که نسبت به سال ۹۰ از نظر وزنی ۱۱.۷ درصد و از نظر ارزشی ۱۰.۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
به گفته وی، حدود نیمی از واردات این بخش مربوط به مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی بوده و الیاف مصنوعی همچون اکریلیک و الیاف طبیعی همچون پنبه را شامل میشود.
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابتپذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…