Categories: اخبار نساجی

اظهارات متفاوت فعالان صنعت لوازم خانگی درباره واردات

 

کیهان: رئیس اتحادیه لوازم خانگی می گوید: مشکل توقف واردات لوازم خانگی طی هفته جاری حل می شود، اما رئیس انجمن صنایع این بخش معتقد است، واردکنندگان لوازم خانگی به دنبال لغو ممنوعیت واردات هستند.

محمد طحان پور رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره ممنوعیت واردات در گفت و گو با ایسنا گفت: مشکل توقف واردات بزودی و طی هفته جاری حل می شود. او با بیان اینکه پیشنهاد ممنوع کردن واردات برخی از لوازم خانگی را خود ما داده ایم تصریح کرد: در مورد برخی از لوازم خانگی تولید داخل لزومی ندارد که بر واردات آن پافشاری کنیم ولی سایر لوازم خانگی که تولید داخل ندارند باید مجدداً ثبت سفارش شوند.

طحان پور در پاسخ به این که احتمال ثبت سفارش مجدد کدام لوازم خانگی وجود دارد؟ تصریح کرد: یخچال، فریزر، یخچال فریزر، لباسشویی، ظرفشویی رومیزی و مایکروویو جزو کالاهایی هستند که احتمال ثبت سفارش مجدد آنها بسیار بالاست.

وی گفت: ما روی بقیه کالاها زیاد حساس نیستیم؛ مثلاً چرخ خیاطی، بخاری، اجاق گاز و پنکه جزو کالاهایی است که در داخل با کیفیت بالا تولید شده و نیازی به واردات آن ها نداریم.

وی با بیان این که به پیشنهاد ما لوازم خانگی به سه دسته تقسیم می شوند خاطرنشان کرد: دسته اول کالاهایی هستند که به اعتقاد خود اتحادیه نیز نباید به آنها اجازه واردات داده شود زیرا مشابه آنان در داخل کشور با کیفیت بالا تولید می شود.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی ادامه داد: دسته دوم کالاهایی است که باید ثبت سفارش شده و به آنها ارز مبادله ای تعلق گیرد و دسته سوم نیز کالاهایی هستند که به آنها ارز تعلق نمی گیرد ولی اجازه واردات خواهند داشت.

به گفته وی، انواع اجاق گازهای طرح فر و رومیزی، انواع آبگرمکن و پکیج(برقی، گازی و نفتی)، انواع بخاری (گازی،برقی و نفتی)، انواع لباسشویی دوقلو و کهنه شور، انواع چرخ خیاطی خانگی، موتورکولرهای آبی، انواع سرویس های قاشق و چنگال، انواع بخارپز، بستنی ساز، ساندویچ ساز، قهوه جوش، خشک کن میوه، گوشت کوب برقی و انواع سرویس های چینی در لیست کالاهایی قرار دارند که باید جلوی واردات آنها گرفته شود.

همچنین طحان پور در مورد کالاهایی که ثبت سفارش آنها برای دریافت ارز مبادله ای و تغییر اولویت بندی آن ها الزامی است، تصریح کرد: یخچال، فریزر، یخچال فریزر(از ۵۷۰ تا ۶۰۰ لیتر) که در حدود ۲۰ فوت حجم دارد، مایکروویو، ماشین لباسشویی تا سایز هفت کیلو و ظرف شویی رومیزی با گرید A جزو این دسته از کالاها هستند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در پایان در مورد کالاهایی که ارز مبادله ای نمی گیرند ولی واردات آنان باید آزاد باشد، گفت: یخچال سایدبای ساید، تلویزیون رنگی از ۴۷ اینچ به بالا، انواع ظرفشویی و انواع لباسشویی از هفت کیلو به بالا جزو کالاهایی است که واردات آن ها ضروری است ولی نیازی به ارز مبادله ای ندارند.

فشار برای لغو واردات

از سوی دیگر محمدرضا دیانی رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی از فشار واردکنندگان به دولت برای لغو ممنوعیت واردات خبر می دهد. وی در این باره گفت: ۶۵ درصد بازار لوازم خانگی کشور در اختیار برندهای خارجی است و آنها در کنار توزیع کنندگان خارجی به دولت فشار می آورند که واردات همه لوازم خانگی آزاد شود.

وی افزود: انجمن صنایع لوازم خانگی می توانند این تعهد را به دولت بدهند که در صورت توقف واردات لوازم خانگی به کشور قیمت ها به هیچ عنوان افزایش نخواهد یافت و تولیدکنندگان طی یک برنامه زمان بندی شده کیفیت و فن آوری خود را افزایش می دهند.

او با اشاره به این که اگر قرار باشد ممنوعیت واردات، رانت تولید را به واردکنندگان بدهد همان بهتر که واردات آزاد شود، افزود: ما در زمینه طراحی پلت فرم و دانش فنی در صنایع لوازم خانگی حتی از صنعت خودروسازی هم پیش افتاده ایم.

دیانی افزود: در ماههای اردیبهشت و خرداد امسال به واردکنندگان لوازم خانگی ارز ۱۲۰۰ تومانی برای واردات داده شد و من با قطعیت می گویم که لوازم خانگی خارجی دست کم تا شش ماهه نخست سال آینده وارد کشور خواهد شد، چرا که واردکنندگان از مدتها قبل ثبت سفارش کرده اند.

او همچنین با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی قیمت لوازم خانگی با موافقت سازمان حمایت افزود: این در حالی است که تقاضای ما افزایش ۷۰ درصدی قیمت بود.

رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی خاطرنشان کرد: امسال تولید در بزرگترین گروه تولیدی لوازم خانگی کشور به شدت کاهش یافته است و در صورت اجرایی نشدن ممنوعیت واردات لوازم خانگی تولیدکنندگان بیشتری تعطیل خواهند شد.

وی تأکید کرد: اخیراً یکی از واردکنندگان به من طعنه زد و گفت تو به عنوان تولیدکننده راه اشتباهی رفتی و باید به جای تولید مونتاژکاری یا واردات انجام می دادی! متأسفانه باید گفت که این وضعیت امروز تولید در کشور است و شرایط رقابت بین تولیدکنندگان و واردکنندگان عادلانه نیست.

محمدرضا دیانی با اشاره به این که به زودی قرار است نمایشگاه دستاوردهای صنعت لوازم خانگی برای مسئولان کشور برگزار شود، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر کسانی به عنوان کارشناس صنعت لوازم خانگی در کشور اظهار نظر می کنند که اصلاً تولیدکننده هم نیستند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

2 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

6 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

6 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

7 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

7 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

7 روز ago