اعتبارات تخصیصی به فرش دستباف متمرکز شود

احمد علی‌بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۶ هزار بافنده فرش در همدان فعال است، اظهار داشت: بیش از ۹۵ درصد بافندگان را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بافندگان استان در سال گذشته ۶۰ هزار و ۵۳۰ متر مربع فرش بافته‌اند.

*همدان دارای ظرفیت بالا در بافت فرش

رئزس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بیان داشت: استان همدان ظرفیت بافت فرش تا ۱۲۰ هزار متر مربع را دارد که این امر نشان از قابلیت‌های این استان در زمینه فرشبافی است.

وی ابراز داشت: تا پایان سال گذشته در استان همدان ۱۴ هزار و ۶۹۹ قالیباف، بیمه شدند.

علی‌بابایی از برگزاری دوره آموزش فرشبافی در سطح استان خبر داد و افزود: در سال جاری و از محل اعتبارات تخصیصی مرکز ملی فرش ایران و استان، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۳۰ دوره آموزشی فرشبافی انجام شده که در این دوره‌ها تعداد یک هزار و ۲۰۰ نفر از فراگیران در کلاس‌های ترویجی و بهبافی شرکت خواهند کرد.

وی، یکی از مشکلات پیش‌رو در برگزاری این دوره آموزشی را مربوط به مکان دانست و اظهار داشت: البته امسال بدون توجه به این مشکل، برگزاری دوره‌های آموزشی را با قوت ادامه خواهیم داد.

*صدور ۶ هزار و ۷۵۳ فقره مجوز مشاغل خانگی

رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته تحرکات خوبی در بسیاری از شاخص‌های فرش در استان صورت گرفت، ابراز داشت: در سال ۹۱ بیمه قالی‌بافان با افزایش ۱۰ درصدی مواجه بود.

وی ادامه داد: سال گذشته ۶ هزار و ۷۵۳ فقره مجوز مشاغل خانگی در همدان صادر شد که نسبت به سال ۱۶۶ درصد افزایش داشت و این امر نشان از گرایش به این هنرصنعت دارد.

علی‌بابایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تسهیلات اعطایی به بخش فرش نباید خرد باشد، یادآور شد: تسهیلاتی که در اختیار بافنده‌ها قرار می‌گیرد به صورت خرد شده است؛ در صورتی که ما اعتقادی به اعتبارات خردشده در بحث فرش دستباف نداریم.

وی ادامه داد: در سال گذشته اعطای ۵ میلیارد تومان تسهیلات به بخش فرش مصوب شد که البته آن را به صورت خرد شده و در قالب ۲ میلیون تومان به تک‌تک بافنده‌ها پرداخت شد.

رئیس اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان همدان اذعان داشت: اگر این مبلغ به صورت کلی و متمرکز در اختیار بخش فرش قرار گیرد و سازمان آن را بین تعاونی‌های فرش دستباف توزیع کند در آن صورت نتایج بهتری را خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه باید اعتبارات تخصیصی به فرش دستباف متمرکز شود، افزود: این امر موجب می‌شود بتوانیم با قدرت بیشتری فرآیند نظارت بر بافت فرش از یک سو و رنگرزی، خریداری طرح، نقشه و قبول سفارش از بازارهای جهانی را از سوی دیگر در برنامه کاری خود داشته باشیم.

بابایی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: توجه به این مهم می‌تواند زمینه افزایش متراژ بافت فرش در همدان را موجب می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

25 دقیقه ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago