بعد از اعتراضات جسته و گریخته اصناف به میزان مالیات سال ۹۳ و ناعادلانه خواندن آن با توجه به رکود اقتصادی حاکم در این سال، رئیس اتاق اصناف با شکستن سکوت، اصناف را تحت فشار روانی خواند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بعد از اعلام امضای تفاهمنامه مالیاتی اتاق اصناف با سازمان امور مالیاتی کشور، میزان افزایش مالیات بابت خوداظهاری عملکرد سال ۹۳ صاحبان مشاغل بند (ج) قانون مالیاتهای مستقیم بین ۸ تا ۱۸ درصد تعیین شد.
اما با وجود اینکه موافقت اولیه بین اتاق اصناف و سازمان امور مالیاتی انجام شده بود موجی از انتقادات را میان صنوف مختلف بههمراه داشت.
اصناف از نحوه محاسبه مالیات سال ۹۳ با توجه به اینکه این سال با رکود اقتصادی همراه بوده است بهشدت گلایه کردند و صنوف مختلف اعم از لوازم خانگی، مصالح ساختمانی و … اعتراضات خود را بهصورت مستقیم و در رسانهها مطرح کردند.
اما علی فاضلی در این ارتباط با توجه به ملاحظاتی که داشت رویه “کج دار و مریزی” پیش گرفته بود و به انتقاد مستقیم از سازمان امور مالیاتی نمیپرداخت تا اینکه روز گذشته با نگارش نامه سرگشاده به رییس کل سازمان امور مالیاتی، با “تحت فشار روانی دانستن” اصناف اظهار داشت: “بهجای فشار مالی و روانی به اصناف، از آنان حمایت و با مشوقهای لازم عرصه را برای رشد و فعالیت این قشر عظیم هموار کنید”.
این اعتراضات درحالی ادامه دارد که سازمان امور مالیاتی کشور سعی در پیش گرفتن سیاست سکوت دارد.
شرح نامه سرگشاده علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران را در متن زیر مشاهده کنید.
«شرایط اقتصادی برای بنگاههای کوچک و اصناف از سال گذشته تاکنون بهبود نیافته است و لذا نباید برای دریافت مالیات به اصناف فشار بیشتری وارد کرد.
رشد اقتصادی سهدرصدی سال گذشته بهطور عمده مربوط به واحدهای صنعتی بزرگ بوده و از ۲۴ گروه عمده کارگاههای بزرگ صنعتی، شاخص ۱۴ گروه نسبت به سال قبل رشد مثبتی داشتهاند.
رشد اقتصادی تنها از دو طریق افزایش بهرهوری و ظرفیت تولید و همچنین سرمایه گذاری امکانپذیر است که هیچ کدام از دو عامل مذکور در اقتصاد سال ۹۳ مقدور نبود.
اگر بهاعتقاد شما مالیات دریافتی از اصناف ناچیز است، چگونه انرژی و توان خود را برای مبلغی ناچیز سرمایه گذاری میکنید؟
قشر عظیم اصناف با سابقه درخشان تاریخی خود همواره در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی این مرز و بوم نقش آفرینی کردهاند و بسیاری از جریانات محوری کشور با سرمایه و انرژی و پشتکار و حمایت ایشان رقم خورده است.
حال که دولت با زحمات بسیار زیاد در پس حمایت از کسب و کارهای خرد و اصناف است، انتظار میرود در سیاستهای پساتحریم، با توجه به نقش برجسته اصناف بهجای فشار مالی و روانی، از آنان حمایت و با مشوقهای لازم عرصه برای رشد و فعالیت این قشر عظیم هموار شود.
همانگونه که مطلعید رشد اقتصادی از دو مسیر امکان پذیر است، یکی بالا بردن بهرهوری و ظرفیت تولید و دیگری سرمایه گذاری که هیچ کدام از این دو عامل در اقتصاد سال ۹۳ مقدور نبوده است.
اگر بخواهیم واقعی نگاه کنیم و شعار ندهیم، محدودیتهای بانکی و ارزی هنوز به قوت خود باقی است و موانع تولید برداشته نشده است. به این ترتیب تا مواد اولیه مناسب، تکنولوژی، ارتباط و همکاری بین المللی وجود نداشته باشد، تولید مناسب وجود نخواهد داشت. این در حالی است که برای تولیدات صنعتی مناسب و بروز باید با دنیا مراوده داشته باشیم و این مراوده با دنیا اگر نگوییم بهصورت کامل تعطیل بوده، بخش عمدهای از آن تعطیل است.
با همه این تفاسیر اگر بپذیریم که رشد اقتصادی ۳درصدی اتفاق افتاده، آن هم در بخشهای بزرگ بوده و هنوز به صنعتهای پاییندست و خردتر نرسیده است. بنابراین بهتر است در متدولوژی استنتاج خود احتیاط بفرمایید و بهراحتی رشد اعلام شده را ”فقط برای دریافت مالیات» به اصناف نسبت ندهید.
ضمن اینکه جنابعالی اعلام فرمودهاید که مالیات دریافتی از اصناف ناچیز است، این استدلال جنابعالی با سعی و تلاش همهجانبه شما و سازمان امور مالیاتی برای فشار آوردن به اصناف مغایرت دارد، چگونه این همه انرژی و توان خود را برای مبلغی ناچیز سرمایه گذاری میفرمایید؟!
به هر حال قشر عظیم اصناف با سابقه درخشان تاریخی خود همواره در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی این مرز و بوم نقش آفرینی کردهاند و بسیاری از جریانات محوری کشور با سرمایه و انرژی و پشتکار و حمایت ایشان رقم خورده است، حال که فضای کسب و کار کشور با توجه به امضای توافقنامه مثبت و رو به رشد و دارای رونق میباشد و دولت محترم با زحمات بسیار زیاد در پس حمایت از کسب و کارهای خرد و اصناف میباشند از شما بهعنوان معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت تدبیر و امید انتظار میرود که در سیاستهای پساتحریم، با توجه به نقش برجسته اصناف بهجای فشار مالی و روانی، حامی ایشان باشید و با مشوقهای خود عرصه را برای رشد و فعالیت این قشر عظیم هموار سازید».
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…