اعتصاب کارگران پوشاک کامبوج در اعتراض به دستمزد اندک

 

اعتصاب سراسری کارگران پوشاک کامبوج که خواستار حداقل دستمزد بالاتر هستند، بزرگ‌ترین صنعت تولیدی این کشور را فلج کرد.

این اعتصاب که بزرگ‌ترین اعتصاب برگزار شده در صنعت پوشاک کامبوج در سال جاری بوده، موجب شد انجمن صنعت پوشاک کامبوج اعضای خود را به توقف فعالیتشان فراخواند و نگرانی‌ها نسبت به آسیب دیدن اقتصاد را که به صنعت پوشاک به عنوان منبع اصلی درآمد صادراتی و بزرگ‌ترین کارفرمای بخش رسمی اتکا دارد، برانگیخت.

کارگران بیش از ۱۲۰ کارخانه تولید پوشاک از چهارشنبه دست به اعتصاب زدند. این کارگران به تصمیم دولت برای افزایش ۱۹ درصدی حداقل دستمزد به ۹۵ دلار در ماه معترض هستند. این افزایش دستمزد که از آوریل به اجرا درمی‌آید بسیار کمتر از ۱۶۰ دلار مورد درخواست اتحادیه‌های کارگری است. این اعتصاب همچنین مورد حمایت نیروهای مخالف اصلی دولت کامبوج قرار گرفته که ماه جاری یک اعتراض ملی را علیه دولت نخست وزیر این کشور برگزار کردند.

با این همه مقامات از اعتصاب کنندگان خواسته اند افزایش دستمزد کمتر از میزان مورد درخواستشان را بپذیرند.

صنعت پوشاک کامبوج پوشاک شرکت‌های خرده فروشی که بیشتر در آمریکا و اتحادیه اروپا هستند را تامین می‌کند. طبق آمار وزارت بازرگانی کامبوج، درآمد این صنعت در ۱۱ ماهه نخست سال جاری میلادی به ۵.۱ میلیارد دلار رسید که ۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالاتر بود.

کامبوج ۷۹۵ کارخانه تولید پوشاک و کفش دارد که حدود ۶۰۰ هزار کارگر را به خدمت گرفته‌اند و بیشتر این کارگران را زنان تشکیل می‌دهند. این کشور به دلیل هزینه دستمزد اندک مورد علاقه تولیدکنندگان است اما اعتصاب در آن به دلیل نارضایتی گسترده از دستمزدهای ناچیز، شرایط کاری نامطلوب و اجرای ضعیف قوانین کار متداول است.

طبق اعلام انجمن تولیدکنندگان پوشاک کامبوج، کارگران کارخانه‌های پوشاک از ژانویه تا نوامبر ۱۳۱ اعتصاب برگزار کردند که نسبت به ۱۲۱ اعتصاب در سال گذشته افزایش داشت و ۲۰۱۳ را در این زمینه از سال ۲۰۰۳ به این سو که ثبت آمار آغاز شد، رکورددار کرد.

هنوز معلوم نیست در اعتصاب اخیر چه تعداد کارگر شرکت کرده اند اما یکی از رهبران اتحادیه برآورد کرده ۳۰۰ هزار نفر اعتصاب کرده اند.

اقتصاددانان می‌گویند اعتصاب اخیر در صورتیکه طولانی شود ممکن است صادرات کامبوج را کاهش دهد و به رشد اقتصادی این کشور لطمه بزند. انتظار می‌رود اقتصاد کامبوج در سال ۲۰۱۳ حدود هفت درصد رشد کند.

طبق گزارش وال استریت ژورنال، کامبوج آخرین بار در مه حداقل دستمزد کارگران در صنعت پوشاک را افزایش داد و از ۶۶ دلار در ماه به ۸۰ دلار رساند که بزرگ‌ترین افزایش در یک دهه گذشته بود با اینهمه حقوق کارگران در صورت تطبیق با تورم، برابر با میزان مشاهده شده در سال ۲۰۰۰ باقی می‌ماند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

5 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago