وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تاکنون ۴۲ میلیون نفر از سهام عدالت برخوردار شدهاند، گفت: به دلیل آنکه درباره کارگران فصلی و ساختمانی دارای بانکهای اطلاعاتی منسجم نبودیم، سهام عدالت تاکنون به این قشر از مردم اختصاص نیافته و از قلم افتادهاند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سؤال ملی نادر قاضیپور نماینده ارومیه از سید شمسالدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه علنی صبح (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
این سؤال قبلا در کمیسیون اقتصادی خانه ملت بررسی شده بود اما به دلیل عدم اقناع نماینده پرسشگر از توضیحات وزیر، رسیدگی به سؤال مذکور به صحن علنی موکول شد.
خلاصه سؤال بدین شرح است:
چرا سهام عدالت کارگران ساختمانی و صنوف بعد از ۲ نوبت تنظیم لیست و اعلامهای متعدد مطبوعاتی تحقق نیافته است؟
وزیر اقتصاد در این جلسه حضور یافت و به ارائه توضیحاتی پرداخت و اظهار داشت: وقتی ما از توزیع عادلانه حرف میزنیم یعنی درآمد یا ناشی از کار است و یا ثروت.
وی افزود: اگر به دنبال توزیع بهینه درآمد هستیم علاوه بر نیروی انسانی باید به توزیع ثروت هم توجه کنیم.
وزیر اقتصاد با تاکید بر توزیع عادلانه ثروت از طریق مالکیت، تصریح کرد: سهام عدالت هم از یک پشتوانه نظری و هم از پشتوانه حقوقی برخوردار است.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اقدامات توزیع سهام عدالت دارای پشتوانه نظری، مجوز رهبری و اجرای قانون بوده است و توزیع سهام عدالت عملا از سال ۱۳۸۵ شروع شد مبتنی بر یک چارچوب اجرایی بود.
به گفته وی توزیع سهام عدالت از طبقات پایین به متوسط جامعه آغاز شد که در مرحله اول و دوم عمدتا افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی سهام عدالت دریافت کردند و سپس به افرادی مانند زنان سرپرست خانوار تسری پیدا کرد.
حسینی یادآور شد: طی یک عملیات بسیار سنگین اطلاعات بیش از ۵۰ میلیون نفر واصل شد و امروز در راستای اجرای این قانون حدود ۴۲ میلیون نفر دارای سهام عدالت هستند و اقشار بسیار آسیب پذیر امروز از سهام عدالت برخوردار شدند، اما آیا همه آن کسانی که باید سهام عدالت میگرفتند دریافت کردند یا خیر و یا همه آنهایی که سهام عدالت گرفتند جزو طبقات متوسط یا پایین جامعه بودند یا خیر ، باید به این پرسش پاسخ داد.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: درباره کارگران فصلی و ساختمانی که بحث شد نیز باید بگویم از آنجا که این افراد دارای بانکهای اطلاعاتی منسجم نیستند، از قلم افتادند لذا بعد از مراحل اولیه، کار تکمیلی صورت گرفت و روی این قشر از مردم متمرکز شدیم و بعداز طراحیهای بانکهای مختلف، ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند و بعد مشخص شد که قریب به یک میلیون نفر از این رقم، قبلا سهام عدالت دریافت کردند.
سید شمسالدین حسینی در ادامه سخنانش متذکر شد هم اکنون برای ۳ میلیون نفر سهام عدالت میخواهیم اختصاص دهیم و کار اجرای سهام اجرای عدالت کار بسیار حجیمی بوده است و برای ۵ میلیون نفر باقی مانده هم در حال بررسیهای هستیم تا اطلاعاتشان واصل شود.
در ادامه این جلسه نادر قاضیپور نماینده ارومیه در سخنانی به ارائه توضیحاتی درباره سؤالش پرداخت و متذکر شد طبق اصل ۸۴ قانون اساسی، هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد درباره هر مسئلهای اظهار نظر کند.
وی با تاکید بر رفع تبعیضات ناروا طبق اصول قانون اساسی، تصریح کرد: همه نمایندگان در حوزههای انتخابیهاش با کارگران فصل سر و کار دارند و آمار نشان میدهد ۱۴ درصد فوتیها مربوط به کارگران فصلی است.
وی افزود: نظام جمهوری اسلامی، پروژه ارائه سهام عدالت به قشر پایین و متوسط جامعه را آغاز کرد که کار خیلی خوبی بود اما چرا برخی از امتیازات قانونی خود در سهام عدالت برخوردار نشدند.
قاضیپور ادامه داد: پس چرا پس از گذشت چند سال از اجرای ارائه سهام عدالت، سهم کارگران فصلی و ساختمانی اختصاص نیافته است ولی کاخنشینان، مدیران کل، معاونان وزراء و کارمندان مستحق شناخته شدند ولی قشر کارگر ساختمانی به حق خود نرسیده است؟!
نماینده ارومیه در مجلس در ادامه سخنانش متذکر شد چرا سهام عدالت در بورس و یا فرا بورس عرضه نمیشود و چرا سهام عدالت به کارگران ساختمانی و صنوف اختصاص نیافته است.
قاضی پور خطاب به وزیر اقتصاد گفت: شما فقط نام یک کارگر ساختمانی را ببرید که از سهام عدالت برخوردار شده است، در اکثر استانهای کشور، کارگران ساختمانی به صورت فصلی فعالیت میکنند و همه باید از امتیاز سهام عدالت برخوردار شوند.
در ادامه وزیر اقتصاد به بیان توضیحاتی دیگر پرداخت و گفت: برای اعطای سهام عدالت به اقشار آسیب پذیری اقدامات وسیعی انجام شده است به ویژه کارگران، اما اجازه دهید این طرح پروسه خود را طی کند و اگر بتوانیم همین امسال این کار را انجام میدهیم.
قاضیپور مجددا خطاب به وزیر اقتصاد گفت: مشکل کارگران را در برخوردار از امتیاز سهام عدالت حل کنید و باید مشخص شود چرا به کارگران ساختمانی سهام عدالت ارائه نشده است.
در ادامه حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، گفت: آقای وزیر قول داد آن بخش از کارگران ساختمانی که تاکنون شناسایی شدند تا ۲۲ بهمن ماه امسال از سهام عدالت برخوردار شوند و مابقی قرار است شناسایی شوند تا تحت پوشش سهام عدالت قرار گیرند.
قاضی پور نیز خطاب به ابوترابی فرد گفت: ما تعهد آقای وزیر را قبول نداریم ما تعهد شما را قبول داریم و اگر آقای وزیر به قولی که داده عمل کرد که دست شما میبوسیم اگر عمل نکند ما شما را استیضاح میکنیم.
به گزارش فارس، پس از این سخنان قاضیپور رای گیری در صحن علنی برای پرسش مطرح شده و پاسخهای وزیر انجام نشد چرا که اعلام شد نماینده سؤال کننده از پاسخهای وزیر قانع شده است.
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…
مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…