Categories: اخبار نساجی

افزایش تعداد مشتریان خارجی برای خرید پتروشیمی ایران

 

یک مقام مسئول در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح آخرین وضعیت صادرات و تولید محصولات پتروشیمی ایران پس از تحریم‌های غیرقانونی اخیر وزارت خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد: با وجود تحریم‌ها کشورهای جدیدی خواستار افزایش واردات پتروشیمی از ایران شده اند.

ایران با در اختیار داشتن نزدیک به ۶۰ میلیون تن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری و صادرات این محصولات به ۶۵ کشور در چهار گوشه جهان یکی از پنج قطب صنعت پتروشیمی جهان به شمار می رود.

در شرایط فعلی ایران حدود ۲۴ درصد از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی منطقه خاورمیانه را در دست دارد و مطابق با برنامه های تعریف شده این سهم تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به ۳۸ درصد افزایش یابد که در کنار افزایش ظرفیت های تولید، متنوع سازی سبد تولید و بازارهای هدف هم در دستور کار ایران قرار گرفته است.

با این وجود وزارت خزانه داری آمریکا حدود ۱۰ روز قبل در اقدامی غیرقانونی نام هشت غول پتروشیمی ایران را در لیست تحریم‌های بین المللی قرار داد و این در حالی است که هم اکنون ایران زیرساخت ها و مزیت های متعددی برای توسعه صنعت پتروشیمی در اختیار دارد.

وجود بیش از ۳۳ تریلیون مترمکعب ذخیره گاز طبیعی، نزدیکی به بازارهای بزرگ مصرف همچون چین و هند، ساخت و توسعه اسکله‌های تخصصی صادرات انواع محصولات جامد و مایع پتروشیمیایی، ساخت و توسعه متمرکز هاب های پتروشیمی در نزدیکی مبادی تامین خوراک، تنوع انواع خوراک های مایع و گاز از مهمترین مزیت های توسعه این صنعت کارآفرین در کشور است.

با این وجود، علی‌محمد بساق‌زاده مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با طبیعی عنوان کردن روند صادرات پتروشیمی ایران، گفت: با تدابیر اندیشیده شده تحریم‌های غیرقانونی اعمال شده علیه ایران تاثیر خاصی بر تولید و صادرات پتروشیمی ندارد به طوری‌که کشورهای زیادی علاوه بر مشتریان دائمی فرآورده های پتروشیمی ایران، خواستار خرید محصول پتروشیمی هستند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه همسایگان شمالی ایران نیز با توجه به تنوع محصولات و کیفیت بالای فرآورده های پتروشیمی کشور از دیگر علاقه‌مندان به خرید محصولات پتروشیمی ایران هستند، تصریح کرد: از سوی دیگر پیش بینی می شود تا پایان برنامه ششم ایران به قدرت بزرگ پتروشیمی در منطقه و جهان تبدیل شود.

وی با یادآوری اینکه مجتمع‌های پتروشیمی ایران با تولید انواع محصولات پلیمری و شیمیایی متنوع می توانند بسیاری از نیازهای داخل را تامین کنند، تبیین کرد: با برنامه ریزی‌های انجام شده، در آینده نزدیک کالاهایی که از خارج کشور وارد می شوند قابلیت تولید در داخل کشور را خواهند داشت.

به گفته بساق زاده، عسلویه و ماهشهر به عنوان دو قطب مهم تولید محصولات پتروشیمی در حال فعالیت هستند و طرح‌های توسعه ای پتروشیمی در بسیاری از استان های کشور در حال تکمیل و راه اندازی است که با تولیدی شدن این مجتمع ها زنجیره تولید بسیاری از محصولات پتروشیمی در داخل کشور تکمیل خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

3 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago