Categories: اخبار نساجی

افزایش تولید پنبه در پی افزایش قیمت جهانی

 

 

مدیر عامل اتحادیه پنبه‌کاران از افزایش ۱۵ درصدی تولید پنبه در سال جاری خبر داد و تاکید کرد: برای حفظ منابع ژنتیکی کشور باید توجه بیشتری به تولید بذر‌های بومی شود.

علی مظفری اظهار کرد: امسال به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی و داخلی پنبه، استقبال مناسبی برای کشت این محصول از سوی کشاورزان صورت گرفته که پیش‌بینی می‌شود میزان تولید این محصول ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یابد.

وی افزود: سطح زیرکشت پنبه با افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته از حدود ۱۰۰ هزار هکتار به ۱۲۰ هزار هکتار رسیده است اما به دلیل پایین‌ بودن عملکرد این محصول در واحد سطح، پیش‌بینی می‌شود که تولید پنبه تسویه‌ شده به حدود ۸۵ هزار تن برسد.

مدیر عامل اتحادیه پنبه‌کاران با اشاره به کاهش کیفیت بذر پنبه در چند سال اخیر به عنوان یکی از عوامل کاهش عملکرد تولید این محصول در واحد سطح، تصریح کرد: پنبه یکی از محصولاتی است که سال‌ها برای تولید بذر آن تحقیقات صورت گرفته اما در دو سال اخیر توجه چندانی به آن نشده و کیفیت بذر پنبه پایین آمده است.

مظفری با بیان این‌که تاکنون بذر پنبه به کشور وارد نشده است، گفت: برنامه‌ریزی‌ شده امسال مقداری بذر پنبه به کشور وارد شود که از نظر تنوع بذری می‌تواند مطلوب باشد اما باید برای حفظ منابع ژنتیکی کشور که همان بذر‌های بومی آزمایش‌شده هستند، توجه بیشتری کرد.

وی درباره پراکندگی مزارع پنبه در کشور عنوان کرد: حدود ۵۰ درصد پنبه کشور در استان‌های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی و مابقی آن در استان‌های گرگان، اصفهان، فارس و داراب و … تولید می‌شود که در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که انگیزه پنبه‌کاران برای کشت این محصول افزایش یافته است.

مدیر عامل اتحادیه پنبه‌کاران ادامه داد: در سال گذشته طرح توسعه‌ی پایدار پنبه پیگیری شد که در روزهای پایانی سال ۹۱ مراحل نهایی خود را گذرانده بود اما برخلاف انتظار این طرح تصویب و ابلاغ نشد و هم‌اکنون پیگیری‌ها برای تصویب این طرح ادامه دارد.

مظفری با اشاره به کمبود نقدینگی به عنوان یکی از مشکلات پیش‌ روی پنبه‌کاران، تاکید کرد: اگر صندوق تخصصی پنبه‌کاران ایجاد و تقویت شود، می‌تواند منابع مورد نیاز را به چرخه این صنعت تزریق کرده و نیاز پنبه‌کاران به واسطه‌ها را کاهش دهد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago