Categories: اخبار نساجی

افزایش سه برابری هزینه مکالمه با تلفن ثابت

 

پس از افزایش دو برابری هزینه اینترنت و تلاش برای افزایش نرخ مکالمه تلفن همراه این‌بار خبر می‌رسد تعرفه‌های مکالمه با تلفن ثابت به صورت پله‌ای تا نزدیک به سه برابر افزایش یافته است.

به گزارش فرهنگ نیوز، شرکت مخابرات ایران که تا پایان سال ۸۹ به‌دلیل وجود مصوبه‌های زمان مدیریت دولتی این شرکت نتوانسته بود تعرفه‌های مکالمه تلفن ثابت را افزایش دهد در روندی چراغ خاموش سعی در اضافه کردن تعرفه‌های خود دارد.

اولین گام برای افزایش تعرفه تلفن ثابت که با چراغ سبز وزارت ارتباطات از تهران آغاز شد، یکسان سازی کد تلفن داخل استانی بود. با این حال گام دوم شرکت مخابرات ایران در افزایش نرخ تعرفه‌ها، یکسان کردن نرخ مکالمه برای ساعات مختلف شبانه‌روز است که اخیرا کلید خورده است.

براساس یک عرف پذیرفته شده که اکنون توسط اپراتورهای تلفن همراه نیز رعایت می‌شود، قیمت مکالمه در ساعات پایانی شب و ساعات ابتدایی روز، بسیار پایین‌تر از سایر ساعات پیک است لذا اپراتورها برای کاهش بار مکالمات در ساعات کاری و آسیب ندیدن تجهیزات خود زیر بارفشار مکالمات و ارتقای کیفیت خدمات مانند کیفیت مکالمه و کاهش زمان اتصال، مشتریان خود را ترغیب می‌کنند بخشی از مکالمات خود بویژه مکالمات طولانی و غیرضروری را در ساعات خلوت و غیر پیک انجام داده و به این ترتیب قیمت خدمات در این ساعات را گاه تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهند.

این امر در زمینه مکالمات خارجی و استفاده از اینترنت نیز وجود دارد. شرکت مخابرات ایران نیز تا همین اواخر به این عرف پایبند بود لذا بهای مکالمه با تلفن ثابت در ساعات غیر پیک ارزان‌تر از ساعات کاری بود اما اکنون این شرکت تعاملات تعرفه‌ای خود را به‌گونه‌ای تغییر داده است که قیمت مکالمه شما در ساعت مثلا سه بعد از نیمه‌شب با ساعت ۱۱ صبح کاری هیچ تفاوتی ندارد.

به این ترتیب تمامی تخفیف‌ها و سیاست‌های قیمتی برای پخش مکالمات در ساعات مختلف روز از میان رفته است. در نهایت این‌که شما باید پول تلفن بیشتری بپردازید.

این گزارش می‌افزاید: این افزایش‌ها در حالی رخ می‌دهد که هنوز اطلاع‌رسانی دقیقی در این باره از سوی شرکت مخابرات انجام نشده و لذا معلوم نیست کم و کیف افزایش قیمت‌ها چگونه است و آیا نرخ مکالمات بین‌المللی نیز افزایش یافته یا خیر.

در این باره معاون نظارت بر خدمات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)در این خصوص اظهار کرد: پیش از این ۲۴ ساعت شبانه‌روز به سه بازه زمانی (هفت صبح تا ۱۳)، (۱۳ تا ۲۱) و (۲۱ تا هفت صبح) و با نرخ مکالمات متفاوت تقسیم می‌شد؛ نرخ مکالمات صبح بر اساس نرخ پالس مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، نرخ مکالمات ظهر یک سوم کمتر از نرخ پالس مصوب و مکالمات شب نصف نرخ پالس مصوب (نیم‌بها) محاسبه می‌شد.

حسن رضوانی افزود: از آنجا که تقسیم روز به سه بخش، جزو طرح‌های اختیاری شرکت مخابرات بوده، اقدام اخیر این شرکت برای یکسان کردن هزینه مکالمات کل روز، از نظر قانونی بی‌اشکال است.

معاون نظارت بر خدمات سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی تصریح کرد: اما در این اقدام، مخابرات به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی تخلف کرده‌ زیرا هنوز بیشتر مشترکان مخابرات از این تغییر آگاه نیستند لذا به مخابرات اعلام کرده‌ایم که به‌دلیل عدم‌اطلاع‌رسانی پیش از تغییر، مجاز به دریافت وجه بیشتر از مشترکان نیست.

بازی با فرمول‌ها

این گزارش می‌افزاید: به این ترتیب تعرفه مکالمه با تلفن ثابت که برای هر پالس ۴۴٫۷ ریال بود هم‌اکنون به ۵۱٫۳۰ ریال رسیده است، اما نکته نهفته دیگری نیز در این امر وجود دارد و آن این که پیشتر با مصوبه دیگری زمان محاسبه هر پالس کاهش یافته بود و این یعنی هزینه بیشتر برای هر ثانیه مکالمه.

در این زمینه دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس در بیستم آذرماه امسال با اشاره به افزایش تعرفه مکالمات تلفن ثابت از ابتدای اسفندماه ۱۳۹۰ اعلام کرده است: دو نهاد مقررات‌گذار، ـ شورای رقابت و کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ـ به‌طور مستقل با تصویب دو مصوبه مجزا موجبات افزایش تعرفه مکالمات تلفن ثابت را فراهم کردند.

ابتدا شورای رقابت یک فرمول کلی را برای افزایش قیمت یک پالس مکالمه‌ای تصویب کرد و سپس کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مدت زمان یک پالس مکالمه‌ای را کاهش داد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago