Categories: اخبار نساجی

افزایش قیمت کالا نمی‌تواند همیشه به نفع واردکنندگان باشد

محمد حسین برخوردار، رئیس مجمع واردات در در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایسنا که واردکنندگان کدام نرخ ارز را در سیستم قیمتگذاری کالاهای خود لحاظ می کنند اظهار داشت:

بر اساس بررسی های ما در میان واردکنندگان، به استثنای کالاهای ردیف یک و دو که ارز مرجع دریافت می کنند، نرخ ارز مبادلاتی به عنوان مبنای تعیین هزینه تمام شده واردات و قیمت نهایی کالا درنظر گرفته می‌شود.

وی افزود: البته در این میان آنچه که حائز توجه است رفتار مصرف کننده و توان خرید وی است و گاهی در خصوص برخی کالاها حتی با اینکه واردات در زمانی صورت گرفته که نرخ ارز آزاد بیش از این ها بود و واردکننده به جهت تعهدات بین المللی خود ملزم به پرداخت بخشی از دیون خود در همان مقطع زمانی بوده است، ولی امروز به دلیل پایین بودن قدرت خرید مصرف کننده، نمی‌تواند این افزایش هزینه را یکباره جبران کند و باید آن را در طول یک فرایند زمانی بلند مدت پوشش دهد و به این جهت حتی نرخی پایین تری از ارز مبادلاتی را در تعیین قیمت کالای خود لحاظ می کند.

وی در توضیح این موضوع اضافه کرد: هرچند هزینه تمام شده واردات افزایش پیدا کرده است ولی از سوی دیگر قدرت خرید مصرف کننده چندان اضافه نشده است و این یک اصل پذیرفته شده در تجارت شناسنامه داران است که حفظ بنگاه اقتصادی در گردونه بازار پر چالش امروز مهمتر است از سودآوری یک شبه و ناگهانی است.

برخوردار افزود: اساسا قدرت خرید مصرف کننده یک معیار مهم در تعیین قیمت کالاهاست. چرخ اقتصادی واردکنندگان کالا و همچنین فروشندگان در سطح عرضه، به خرید و فروش کالاست که در گردش است. وقتی مصرف کننده نتواند کالا را خریداری کند، هیچ سودی برای واردکنندگان در افزایش قیمتها وجود ندارد. بنابراین باید اذعان کنیم فارغ از ابزارهای نظارتی دولت، واردکنندگان گاهی نمی‌توانند حتی نرخ ارز مبادلاتی را در قیمتهای خود لحاظ کنند و مجبور هستند به سودهای پایین‌تر بسنده کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

19 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago