Categories: اخبار نساجی

افزایش مجدد تولید گاز در پارس جنوبی

 

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس از افزایش مجدد تولید گاز در پارس جنوبی خبر داد و اعلام کرد: در حال حاضر حفاری تمامی ۲۴ حله چاه‌های دریایی فاز ۹ و ۱۰ این میدان مشترک گازی در خلیج فارس به پایان رسیده است.

موسی سوری امروز با اشاره به افزایش مجدد تولید گاز طبیعی در میدان مشترک پارس جنوبی، گفت: با بهره برداری از تمامی ۲۴ حلقه چاه تولیدی و توصیفی طرح توسعه فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی ظرفیت تولید گاز در این میدان مشترک افزایش یافته است.

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه در شرایط فعلی امکان تولید بیش از ۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب گاز طبیعی از طریق چاه‌های فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی فراهم شده است، تصریح کرد: با این افزایش تولید، میزان برداشت گاز ایران یک گام دیگر به قطر نزدیک شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بر خلاف برخی ادعاها فاصله برداشت گاز ایران از قطر بالا و دست نیافتنی نیست، اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت تولید روزانه گاز ایران به بیش از ۲۹۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.

وی با بیان اینکه امسال با راه اندازی طرحهای جدید باز هم تولید گاز طبیعی در پارس جنوبی افزایش می یابد، تاکید کرد: علاوه بر طرحهای توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی، اجرای پروژه افزایش تولید گاز در فاز ۶ تا ۸ این میدان مشترک در مراحل پایانی قرار دارد.

پیگیری از شرکت ملی نفت نشان می‌دهد آخرین حلقه چاه فاز ۹ پارس جنوبی روز ۹ فروردین ماه به پایان رسیده است و در مجموع در طرح توسعه فاز ۹ و ۱۰ این میدان مشترک گازی با قطر حدود ۱۰۷ هزار متری حفاری در ۲۴ حلقه چاه تولیدی (۲۲ حلقه تولیدی و ۲ حلقه توصیفی) انجام شده است.

بر این اساس عملیات حفاری دریایی در دو فاز ۹ و ۱۰ تا عمق پنج هزار و ۲۰۰ متری انجام شده است و با توجه به نوع حفاری و افزایش سطح تماس چاه با مخزن میزان تولید روزانه گاز از این فازها، ۱۰ میلیون متر مکعب گاز بیش از میزان پیش بینی شده ۵۰ میلیون متر مکعبی در روز است.

در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه از هر حلقه چاه در طرح توسعه فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی روزانه ۲.۵ میلیون متر مکعب گاز تولید می شود.

معاون وزیر نفت از وعده وزیر نفت به رهبر معظم انقلاب برای راه‌اندازی ۶ فاز جدید پارس جنوبی در سال ۹۱ خبر داد و اعلام کرد: با بهره برداری از این ۶ فاز ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به مرز ۵۰۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد.

خرداد ماه سال گذشته قرارداد هشت فاز پارس جنوبی برای توسعه ۳۵ ماهه این میدان مشترک گازی با قطر به کنسریومی متشکل از پیمانکاران داخلی واگذار شد.

بر اساس شروط قراردادی مصوب هیئت دولت، در صورتی که پیمانکاران در مدت ۳۵ ماه تولید زودهنگام گاز طبیعی در این فازها را اغاز نکنند به ازای هر ماه حدود ۵۰ میلیون دلار جریمه خواهند شد.

هم اکنون هدف از طرح توسعه فااز ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ میدان مشترک پارس جنوبی تولید روزانه‌ ۵۰ میلیون‌ متر مکعب‌ گاز طبیعی‌، ۸۰ هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی‌، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون و ۵۰ هزار تن گاز مایع‌ (پروپان و بوتان) و یک میلیون‌ تن‌ اتان‌ است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شرح وظایف واحد تولید در سالن های ریسندگی

بنیان اصلی کارخانه بر مبنای تولید بنا می شود. واحد تولید در واقع در راس…

4 ساعت ago

هدف شرکت الیاف شیوا ارائه انواع محصولات متفاوت و متنوع به بازار است (ویدیو)

شرکت شیوا در زمینه تولید الیاف پلی استر فعالیت میکند. بیشترین آمار صادرات متعلق به…

2 روز ago

شرح وظایف واحد مهندسی صنعتی – مطالعه موردی: سالن ریسندگی

مهندسی صنایع بطور کلی نقش بهینه کردن روش و هزینه انجام کار را برعهده دارد.…

2 روز ago

اندازه گیری عسلک پنبه جهت ارتقای کیفیت پنبه کشت شده در کشور

از جمله معایب پنبه با میزان عسلک بالا می توان به پیچیدگی بالای الیاف دور…

3 روز ago

چاپ پیگمنت به دلایل مختلف در آینده افزایش خواهد یافت (ویدیو)

آقای مصطفی ارگین در گفتگو با مجله کهن فرمودند: شرکت فاما با سابقه ۲۵ ساله…

3 روز ago

نمایشگاه ITM 2024 استانبول از استقبال بین المـللی برخوردار شـد (ویدیو)

نمایشگاه ماشین آلات نساجی ITM 2024 در استانبول با تنوع بسیاری از محصولات با طیف…

4 روز ago