Categories: اخبار نساجی

افزایش ۱۰ درصدی تولید پنبه در کشور

امسال هم وضعیت تولید پنبه نسبت به سال گذشته، ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده و تصور می‌کنم اگر این حمایت ادامه داشته باشد روند تولید پنبه به جایی می‌رسد که کل نیاز صنایع نساجی را می‌توانیم از داخل تامین کنیم.

ایلنا: صادق خلیلیان گفت: در زمانی که تولید داخل نداریم، صنایع نساجی می‌توانند نیازهای خود را از خارج کشور با کمترین میزان تعرفه وارد کنند و هنگامی که تولید داخلی به حد مطلوب می‌رسد، از تولیدکنندگان داخلی پنبه مورد نیاز تامین می‌شود.

به گزارش ایلنا، وزیر جهاد کشاورزی درباره حمایت دولت از پنبه کاران اظهار داشت: در یک مقطعی پنبه کاری ایران روند خیلی خوبی را داشت اما متاسفانه چند سال قبل تعرفه پنبه صفر شد و همین موجب واردات بی‌رویه پنبه به کشور شد. تولید کنندگان هم نتوانستند به قیمت مناسب پنبه خود را به فروش برسانند و در نتیجه به تدریج سطح زیر کشت پنبه نیز کاهش پیدا کرد.

خلیلیان تصریح کرد: از سال گذشته که مجدداً محدودیت تعرفه‌ای را برقرار کردیم و مقداری هم در بازارهای جهانی قیمت پنبه افزایش پیدا کرد، موجب شد کلا هر آنچه در داخل تولید پنبه داشتیم، پنبه کاران به قیمت مناسب به فروش برساندند. در حد نیاز صنایع نساجی که باید از داخل تامین می‌شد این کار صورت گرفت و مابقی هم از خارج با تعرفه پایین وارد شد.

وی در ادامه با اشاره به ادامه همین روند تعرفه‌ای در سال جاری گفت: این بود که تا قبل از اینکه تولید پنبه داخلی وارد بازار شود، تعرفه پنبه پایین بود تا نساجی‌ها بتوانند در آن زمان پنبه خود را از خارج کشور با هزینه کمتر تامین کنند. بعد از آن برای حمایت از پنبه کاران دوباره تعرفه را برقرار کردیم و هم اکنون در مقطعی هستیم که تعرفه برقرار است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از افزایش وضعیت تولید پنبه در کشور خبر داد و افزود: خوشبختانه امسال هم وضعیت تولید پنبه نسبت به سال گذشته، ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده و تصور می‌کنم اگر این حمایت ادامه داشته باشد که یک حمایت معقولی هم هست، روند تولید پنبه به جایی می‌رسد که کل نیاز صنایع نساجی را می‌توانیم از داخل تامین کنیم.

خلیلیان خاطر نشان کرد: بنابراین در زمانی که تولید داخل نداریم، صنایع نساجی می‌توانند نیازهای خود را از خارج کشور با کمترین میزان تعرفه وارد کنند و هنگامی که تولید داخلی به حد مطلوب می‌رسد، از تولیدکنندگان داخلی پنبه مورد نیاز تامین می‌شود. به این ترتیب من فکر می‌کنم یک روند مطلوب برای هر دو طرف خواهد بود.

ساختمان شیشه‌ای بلوار کشاورز در مزایده دوم برای فروش

وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره آخرین وضعیت فروش ساختمان شیشه‌ای وزارت جهاد کشاورزی واقع در بلوار کشاورز نیز گفت: مزایده دوم برای فروش این ساختمان قرار است که برگزار شود تا بتوانیم آن را به فروش برسانیم و درآمد حاصل برای صندوق توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی برای حمایت از کشاورزان اختصاص یابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

12 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago