افزایش ۱۰ درصدی صادرات چرم درکشور

 

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت ازافزایش ۱۰ درصدی صادرات محصول نهایی چرم در کشور خبرداد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،گلنار نصراللهی گفت: تا چهار سال پیش، کمتر از ۴۰ درصد پوست های سبک استحصال شده در کشور، به محصول نهایی تبدیل می‌شد اما اکنون این میزان به بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه ارزش تبدیل پوست های سبک و سنگین به محصول نهایی بیش از ۱۰ تا ۱۵ برابر خام فروشی به صورت سالامبور است افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اینکه این روند به صورت کامل در واحدی های تولیدی داخل اجرایی شوند برنامه های تشویقی متنوعی دارد.

وی گفت: حمایت از کارخانه‌ها برای تجهیز به فناوریهای جدید و به روز، وضع عوارض برای صادرات کالاهای خام، تخصیص جوایز صادراتی، اعطای وام های کم بهره و کمک به زیرساخت های مورد نیاز شهرک های صنعتی چرم از جمله برنامه های در دست اقدام وزارت صنعت ، معدن وتجارت است.

نصراللهی به میزان استحصال پوست های سبک و سنگین در ایران اشاره کرد و افزود: سالانه دو میلیون جلد پوست گاو ( سنگین) یعنی حدود ۵۰ میلیون فوت مربع پوست در کشور استحصال می‌شود که تمام آنها در داخل به محصول نهایی تبدیل می‌شوند.

وی گفت: در زمینه پوست های سبک (بزی وگوسفندی) حدود ۲۲ میلیون جلد پوست به میزان بیش از ۱۰۰ میلیون فوت مربع به دست می آیدکه عمده مشکل ما در خام فروشی به بخش پوست سبک بر می‌گردد.

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کاهش خام فروشی در سالهای اخیرافزود: طبق آخرین آمار میزان صادرات پوست سبک به صورت سالامبور در سالهای ۹۰ و ۹۱ حدود ۲۰۰ میلیون دلار بود اما اکنون به کمتر از ۱۵۰ میلیون دلارکاهش یافته است.

نصراللهی ارزش افزوده تبدیل پوست به مراحل مختلف چرم را به صورت پلکانی و صعودی توصیف کرد و گفت: پوست سبک تارسیدن به مرحله نهایی باید از مراحل اولیه به سالامبور سپس وت به لو و بعد کراست و سرانجام به چرم و در نهایت محصول نهایی بگذرد که هر کدام از این مراحل دارای ارزش افزوده دوتا سه برابری با مرحله پیشین است.

وی گفت: صادرات محصولات نهایی چرم برای ما اولویت دارد از اینرو حمایت‌ها وتسهیلات لازم برای سرمایه گذاران علاقمند به این بخش به طور کامل صورت می‌گیرد.

مدیر کل صنایع نساجی وپوشاک کشور افزود: در سالهای اخیر بیشتر تلاش ما معطوف به ارتقای سطح کیفی محصولات بوده است به طوری که هم اکنون در زمینه مد و طراحی پیشرفت های خوبی داشته‌ایم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago