مجمع صادرکنندگان ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در ماه فوریه حدود ۲۰ درصد افزایش یافت این در حالی است که کل صادرات ترکیه در این ماه کاهش ۱۳ درصدی داشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بالکانز، مجمع صادرکنندگان ترکیه دیروز اعلام کرد، ارزش صادرات این کشور در ماه فوریه به ۱۰.۴ میلیارد دلار کاهش یافته که ۱۳ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است. عمده دلیل این کاهش افت ارزش پول ملی ترکیه بوده است.
بر اساس این گزارش، همچنین صادرات ترکیه در دو ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۴، با ۶.۷ درصد کاهش به ۲۲.۸ میلیارد دلار رسیده است.
مهمت بویوک کشی، رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه در این باره گفت: «افزایش ارزش دلار فشار مضاعفی را بر قیمت پایه کالاهای صادراتی در کل جهان وارد کرده است. زیان وارده ناشی از افزایش ارزش دلار، تنها بر صادرات ترکیه به اتحادیه اروپا ۹۰۰ میلیون دلار بوده است. به دلیل افزایش ارزش دلار و کاهش تقاضا، ما به عنوان صادر کننده با زیان حدودا ۲۰ درصدی در قیمت پایه در دیگر مناطق مواجه بوده ایم.»
وی خاطر نشان کرد که صادرکنندگان ترک انتظار دارند که باک مرکزی این کشور نرخ بهره را باز هم کاهش دهد.
بویوک کشی افزود: «ما می خواهیم بانک مرکزی نرخ بهره اصلی را به حدود ۶ تا ۷ درصد کاهش دهد.»
بانک مرکزی ترکیه روز سه شنبه برای دومین ماه متوالی نرخ بهره یک هفته ای خود به بانک ها را به ۷.۵ درصد کاهش داد.
در بین ۳۰ بازار صادراتی محصولات ترکیه، بیشترین افزایش صادرات محصولات این کشور به ایران بود. بر اساس این آمار، صادرات محصولات ترک به ایران در ماه فوریه، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹.۹ درصد افزایش یافت. ترکیه همچنین در ماه فوریه، بیشترین صادرات را به کشورهای آلمان، انگلیس، عراق، آمریکا و ایتالیا انجام داد. اما صادرات ترکیه به آلمان در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۸ درصد کاهش یافت. صادرات این کشور به عراق نیز با ۲۶.۷ درصد کاهش مواجه بود.
بویوک کشی در ادامه گفت، افزایش سرزمین های تحت تصرف داعش در یمن، لیبی و بخش هایی از مصر و همچنین عراق و سوریه، تاثیر منفی ای بر بازارهای صادراتی ترکیه گذاشته است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…