اخبار نساجی

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: “بخش ما که در سال ۲۰۲۴ تنوع بازار را به‌دست آورد، توانست صادرات خود را افزایش دهد. در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۴، صادرات ما ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۷۸۵ میلیون دلار رسید. از جمله بازارهای هدفی که موجب این افزایش شده‌اند، مصر، روسیه و کشورهای آمریکای جنوبی برجسته هستند.”

انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات و لوازم یدکی نساجی ترکیه (تِمْساد) که یک سازمان غیر دولتی است، در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و شامل تولیدکنندگان ماشین‌آلات نساجی، لوازم یدکی و مواد شیمیایی نساجی است. این انجمن که بیشتر تولیدکنندگان داخلی را در بر می‌گیرد، در حال حاضر ۱۸۹ عضو دارد. ۶۱ شرکت از این تعداد (۳۳ درصد) تولیدکنندگان ماشین‌آلات رنگرزی و پایان‌کاری و ۳۲ شرکت (۱۷ درصد) تولیدکنندگان لوازم یدکی ماشین‌آلات نساجی هستند. صادرات این شرکت‌ها که ۸۵ درصد آنها صادرکننده هستند، در سال ۲۰۲۳ به ۸۳۰ میلیون دلار رسید.

بر اساس داده‌های نیروی کار ترک‌استات، صنعت ماشین‌آلات نساجی ترکیه برای ۹۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی کرده است. ۲۲ عضو تِمْساد دارای مراکز تحقیق و توسعه (R&D) و ۴ عضو دارای مرکز طراحی هستند. تِمْساد در سال‌های اخیر همکاری‌های خود را با نمایندگان مهم بخش نساجی افزایش داده است و بنیان‌گذاری تعاملات مؤثر میان بخش‌های نساجی و ماشین‌آلات نساجی را پی‌ریزی کرده است. این انجمن با ۱۹ سازمان و انجمن معادل در کشورهای مختلف مانند بنگلادش، هند، پاکستان، اندونزی، چین، ایران، ازبکستان، مصر، آمریکا، کره جنوبی، روسیه و لهستان همکاری دارد.

نالبانت در ادامه گفت: “در سال‌های اخیر، با توجه به مشکلاتی که جهان و کشور ما با آن مواجه بودند، بخش ماشین‌آلات نساجی نیز تحت تأثیر قرار گرفت. بحران‌های جهانی از جمله بلایای طبیعی، جنگ‌ها و انقباض اقتصادی جهانی بر بخش ماشین‌آلات نساجی نیز تأثیر گذاشت. با این حال، در سال ۲۰۲۴، شرکت‌های ما با تمرکز بر صادرات، توانستند در بازارهای هدف خود نفوذ بیشتری داشته باشند و صادرات خود را افزایش دهند. صادرات ما در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴ به ۷۸۵ میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشت.”

وی همچنین افزود: “در حالی که واردات در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته و به ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار رسید، صادرات ما همچنان روندی رو به رشد داشته است. کشورهای مصر، روسیه و کشورهای آمریکای جنوبی از جمله بازارهای هدفی بودند که سهم بزرگی در این افزایش صادرات داشتند.”

نالبانت در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های صنعت اشاره کرد و افزود: “مسائل مربوط به هزینه‌های تولید، دسترسی به منابع مالی و کمبود نیروی کار ماهر مشکلاتی هستند که بخش ماشین‌آلات نساجی با آن مواجه است. در این راستا، مشکلاتی نظیر کاهش ظرفیت‌های تولید، سرمایه‌گذاری‌های جدید و نوسازی‌ها بر فروش داخلی ماشین‌آلات نساجی تأثیر منفی گذاشته است.”

رئیس تِمْساد در پایان تأکید کرد: “تحولات سبز و پایداری همچنان یکی از محورهای اصلی برنامه‌های ما خواهد بود. ما به همکاری‌های خود با سازمان‌های مختلف در داخل و خارج از کشور ادامه خواهیم داد تا به تحولات سبز در صنعت نساجی کمک کنیم و صادرات ماشین‌آلات با کیفیت به بازارهای جدید را تسهیل کنیم

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

7 ساعت ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

2 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

6 روز ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

1 هفته ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 هفته ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

2 هفته ago