مدیرکل دفتر پنبه و دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش حدود ۱۰ درصدی تولید پنبه در سال جاری خبر داد و گفت: با اقتصادیتر شدن و تسهیل کشت پنبه میتوان ضمن خودکفایی در تولید این محصول، مانند سالهای گذشته برای صادرات برنامهریزی کرد.
محمدرضا درگاهی اظهار کرد: در سال جاری سطح زیر کشت ارقام اصلاح شده پنبه در ۱۸ استان کشور حدود ۱۰۰ هزار هکتار گزارش شده که نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ درصد کاهش داشته است اما با توجه به بهبود شرایط بازرگانی پنبه به عنوان یکی از معدود محصولات کشاورزی که ارزش افزودهی ۵۰۰ درصدی از مزرعه تا بازار مصرف دارد، پیشبینی میشود تولید امسال ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت متعلق به استانهای خراسان رضوی با حدود ۳۵ هزار هکتار، فارس با ۱۶ هزار هکتار و گلستان با ۱۳ هزار هکتار است که از این میزان حدود ۱۹۰ هزار تن وش در سال گذشته برداشت شده و پس از تحویل به کارخانهها نهایتا ۶۰ هزار تن محلوج استحصال شد.
درگاهی گفت: سالهای گذشته علاوه بر تامین نیاز داخلی، صادرات پنبه نیز وجود داشت اما کشاورزان به دلیل مقرون به صرفه نبودن و سختی کشت پنبه ترجیح میدادند به کشت متناوب محصولاتی مانند گندم، سویا یا ذرت بپردازند که درآمد بیشتری دارد اما در حال حاضر با توجه به بهبود وضعیت بازرگانی این محصول و افزایش قیمت وش و محلوج، سطح زیر کشت و تولید پنبه در سال جاری افزایش خواهد یافت.
مدیر کل دفتر پنبه و دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در راستای تسهیل کشت و برداشت و افزایش رغبت کشاورزان به ادامهی تولید پنبه فعالیتهای مناسبی در راستای مکانیزه شدن آن انجام شده است تا بتوانیم در آینده نزدیک ضمن واردات انواع کمباین و تجهیزات کشت و برداشت، آنها را در داخل بومیسازی کرده و تولید کنیم.
وی افزود: تولید ارقام زودرس و قابل برداشت با کمباین و بهبود وضعیت بازرگانی پنبه یکیدیگر از اقداماتی بود که در راستای اقتصادیترکردن کشت این محصول انجام دادهایم که میتوان به ترویج کشت دوم پنبه در سالهای گذشته اشاره کرد.
درگاهی ادامه داد: سال گذشته کشت دوم پنبه به حدود ۲۰۰۰ هکتار رسید که وزارت جهاد کشاورزی در صدد است تا برای مقرون به صرفهتر کردن کشت، افزایش راندمان این محصول و بالابردن رغبت کشاورزان میزان کشت دوم پنبه را که پس از برداشت کشت اول آغاز میشود، توسعه دهد.
مدیر کل دفتر پنبه و دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پنبه یکی از محصولات با ارزش افزوده بالاست و به همین دلیل بسیاری از کشورها مانند ترکیه چندین برابر میزان تولید خود را به واردات آن اختصاص داده تا بتوانند با تبدیل آن ارزش افزوده و اشتغالزایی خود را در صنعت بافندگی و پوشاک توسعه دهند.
وی اظهار کرد: کشورهایی مانند ازبکستان که تا پیش از این پنبه بسیاری به ایران صادر میکرد در حال توسعهی کارخانههای ریسندگی خود هستند تا در سالهای آتی بتوانند ضمن افزایش اشتغال و ارزش افزوده محصول خود، به جای پنبه، نخ به کشورهای متقاضی صادر کنند.
درگاهی تاکید کرد: یکی از دلایلی که باعث کاهش سطح زیرکشت پنبه شده است اقتصادیتر بودن تولید محصولات رقیبی مانند برنج در استانهای گلستان و خراسان است. از سوی دیگر اختصاص زمینهای درجه دو و سه به کشت پنبه در این استانها است که در صدد هستیم با افزایش تولید در سالهای آینده به مرز خودکفایی نزدیکتر شویم.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…