سید مهدی قمصری در گفتگو با مهر درباره افزایش ۳۰۰ درصدی شهریه دوره نوبت دوم دکتری یعنی اخذ ۴۵ میلیون تومان برای رشته های علوم انسانی، اخذ ۵۵ میلیون تومان برای رشته های فنی مهندسی و علوم تجربی ۵۵، گفت: این مبلغ هنوز نهایی نشده، منتظر تایید هیات امنای دانشگاه هستیم ولی دانشگاه تهران همین دو مبلغ را پیشنهاد داده است.
وی ادامه داد: این سقفی است که وزارت علوم براساس هزینه تمام شده دوره های نوبت دوم دکتری تعیین کرده است که باید مورد تایید هیات امنای هر دانشگاه قرار گیرد. دانشگاه تهران هم این مسیر را دنبال می کند.
معاون آموزشی دانشگاه تهران افزود: شهریه ای که دوره نوبت دوم دکتری تاکنون داشته شهریه ای بوده که برای بورسیه ها تعیین شده بود اخیرا با توجه به ابلاغ قانون پذیرش دانشجوی نوبت دوم دکتری به سایر دانشگاهها سقف شهریه آن هم توسط وزارت علوم تعیین شد که باید به تایید هیات امنا برسد.
وی درباره اینکه اعلام شده دوره دکتری نوبت دوم دانشگاه تهران عملا حذف شده و پذیرش دانشجوی پولی جای آن را گرفته است، افزود: دوره دکتری نوبت دوم دانشگاه حذف نشده و در دفترچه سنجش هم آمده است و این سقفی است که وزارت علوم برای پذیرش دانشجویان دکتری تعیین کرده که باید به تایید هیات امنای هر دانشگاه برسد و هر دانشگاه تا این سقف اعلام شده عددی را تعیین خواهد کرد.
قمصری ادامه داد: داوطلبان نوبت دوم دکتری باید بدانند که شهریه ها افزایش یافته و همان مبلغی نخواهد بود که سال های گذشته دریافت می شد.
وی دلیل این امر را افزایش هزینهها عنوان کرد و گفت: آموزش هزینه دارد که یا باید از بودجه دولتی تامین شود و یا اینکه متقاضی تحصیل خود بپردازد.
قمصری افزود: دانشگاهها میتوانند براساس مجوز وزارت علوم تا ۵۰ درصد دانشجو خود را به صورت نوبت دوم پذیرش کنند و شهریه مصوب دریافت کنند.
وی بابیان اینکه چرخ دانشگاه هم باید بچرخد، افزود: دلیل ثابت بودن شهریه این دوره در سال های گذشته که حدود ۱۶ یا ۲۱ میلیون تومان برای هر دانشجو تمام می شد این بود که پذیرش دانشجوی دکتری در دوره شبانه در دانشگاههای دیگر چندان مرسوم نبود و تنها شهریه مصوب، شهریه ای بود که برای بورسیه های سازمان ها مصوب شده بود بنابراین دانشگاه تهران آن را ملاک قرار داده و طبق آن شهریه دریافت می کرد اما از امسال چون دانشگاه های دیگر هم دانشجوی نوبت دوم دکتری پذیرش می کنند شهریه آن هم براساس سقفی خواهد بود که توسط وزارت علوم تعیین شده است.
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…