معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در سه ماه نخست سال جاری میزان تولید صنایع پتروشیمی حدود ۶.۵ درصد و میزان صادرات آنها نیز ۶ درصد رشد داشته است.
به گزارش ایرنا، محمد حسن پیوندی با تشریح عملکرد سه ماه نخست سال ۹۳ صنایع پتروشیمی کشور، اظهار داشت: در طی مدت با افزایش بهره وری و کاهش توقف واحدها میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۶.۵ درصد افزایش یافت.
وی افزود: در این مدت به طور کلی ۶.۶ درصد بیشتر از سال گذشته فروش محصول انجام شده که به تفکیک با افزایش ۶ درصدی صادرات و افزایش ۷.۳ فروش داخلی روبرو بوده ایم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این میزان فروش از نظر ارزش ۱۳ درصد بیشتر از پارسال بوده است، اظهار داشت: این در حالی است که این آمار مربوط به قبل از آزادسازی قیمت ها در تیرماه امسال است.
پیوندی با تاکید بر اجرای مصوبه مجلس در زمینه نرخ خوراک و سوخت مجتمع های پتروشیمی، گفت: براساس مصوبه دولت و مجلس نرخ خوراک ۱۳ سنت و نرخ سوخت مجتمع های پتروشیمی ۱۳۲ تومان است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر واحدهای متانول و اوره و امونیاک هم خوراک و هم سوخت گاز مصرف می کنند که همه این واحدها دارای کنتورهای مجزا برای سنجش مصرف سوخت و خوراک خود هستند و بنابراین به راحتی می توان این تفکیک قیمت را انجام داد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه برخی از این واحدها به نسبت ۹۰ به ۱۰و برخی دیگر به نسبت ۶۰ به ۴۰ خوراک و سوخت مصرف می کنند، افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی نظارت بر اجرای صحیح مصوبه دولت و مجلس را در این زمینه برعهده می گیرد.
در سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در داخل کشور تولید شده که معادل ۹ میلیارد دلار آن به خارج از کشور صادر شده است.
در سال های اخیر به علت تشدید تحریم ها، کشورهای آسیایی و آفریقایی بزرگترین مشتری محصولات پتروشیمی ایران بوده اند و کشورهای اروپایی تمایلی به خرید محصولات پتروشیمی ایران نشان نداده بودند.
اما پس از مذاکرات ایران و ۱+۵ و توافق اولیه ژنو نگاه کشورهای اروپایی به صنعت پتروشیمی ایران تغییر یافته به طوری که شرکت های اروپایی از توافق ژنو و کاهش تحریم های ایران استقبال و هیات هایی را روانه تهران کرده و در خصوص سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران مذاکراتی را انجام داده اند.
تا پیش از افزایش تحریم های بین المللی، ۱۰ تا ۱۴ درصد محصولات پتروشیمی ایران به اروپا صادر می شد و از این محل سالانه ۲ تا ۲.۵ میلیارد دلار درآمد برای کشور کسب می شد.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…