ترکیه در سال های اخیر به دلیل سیاست های حزب حاکم تنش های زیادی را با کشورهای اروپایی و منطقه خاورمیانه تجربه کرده است مانند روسیه به دلیل هدف قراردادن هواپیمای جت روسی، عربستان صعودی بر سر کشته شدن روزنامه نگار عربستانی در سفارت عربستان در استانبول و یا مصر بر سر گروه اخوان المسلمین و آنچه مصر آن را دخالت ترکیه در امور داخلی خود می داند و … بازارهای زیادی را از دست داده تا جایی که مصر و عربستان که بازارهای بسیار خوبی برای کالاهای ترکیه ای هستند، چند سالی است که با تحریم های نا نوشته کالاهای نساجی ترکیه در گام اول و کلیه کالاهای ساخت ترکیه در ابعادی وسیع تر، کام تجار و صادرکنندگان ترکیه ای را تلخ کرده اند.
اما دولت ترکیه نمی تواند از دست رفتن بازارهای صادراتی خود را تحمل کند آن هم در شرایطی که بحران اقتصادی جهانی پس از کرونا و کاهش ارزش پول ترکیه به طور توامان تیشه به ریشه اقتصاد ترکیه میزند.
به همین دلیل مقامات سیاسی ترکیه به طور مستقیم اقدام به بازگرداندن روابط به شرایط سابق و برقراری روابط مجدد سیاسی و اقتصادی عمیق با اسراییل عربستان مصر و حتی اصلاح روابط با سوریه کرده تا بتواند مجددا مسیر ورود کالاهای ساخت ترکیه به این بازارهای از دست رفته را فراهم کند.
هر چند بخشی حامیان حزب حاکم در ترکیه که در بخش تولید نساجی و پوشاک فعال هستند از این سیاست ها تا به حال حمایت کرده اند اما بخش بزرگ تری از شرکت های خصوصی ترکیه این رفتارهای تنش برانگیز را بر نمی تابد و معتقدند چنین سیاست هایی در طولانی مدت باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی ترکیه می شود. بازارهایی که شرکت های ترکیه ای به سختی توانسته اند خود را در آنها اثبات کنند.
مسلما کالاهای نساجی و پوشاک ترکیه ای از نظر قیمت و کیفیت و طراحی مد در سطح رقابتی هستند و برند پوشاک ساخت ترکیه امروز در دنیا برندی قابل اعتماد است اما رقبای زیادی برای باز پس گرفتن بازارها دورخیز کرده اند کشورهایی آسیایی مانند چین هند ویتنام بنگلادش، حتی کشورهای شمال آفریقا نظیر مصر مراکش و تونس می توانند جایگزینی برای ترکیه در بازارهای اروپا و خاورمیانه و آفریقا به عنوان تامین کننده پوشاک باشند.
حال باید دید در سالهای آتی دولت ترکیه بین ایجاد تنش های سیاسی جدید و پیش گرفتن یک سیاست میانه رو و هوشمندانه کدام را انتخاب می کند و ترثیر مثبت و یا منفی آن بر صادرات کالاهای نساجی و پوشاک ترکیه چه خواهد بود.
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…