Categories: اخبار نساجی

امضای موافقتنامه ترجیحی با ۹ کشور

 

رییس سازمان توسعه تجارت از امضای موافقتنامه ترجیحی با ۹ کشور خبر داد و گفت: برای انعقاد موافقتنامه با پنج کشور دیگر در حال برنامه ریزی هستیم.

ولی الله افخمی راد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، این ۹ کشور را شامل ازبکستان، بوسنی و هرزگوین، قرقیزستان، کوبا، ترکیه، تونس، پاکستان، بلاروس و سوریه برشمرد و افزود: سازمان توسعه تجارت اقدامات مهمی را برای ادامه روند این موافقتنامه ها برای سال ۹۳ برنامه ریزی و هدف گذاری کرده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه هدف صادراتی کشور در سال گذشته به میزان ۴۱ هزار میلیون دلار بود، اظهار داشت: از این میزان حدود ۳۱ هزار و ۴۳۴ میلیون دلار صادرات صورت گرفت که معادل ۷۷ درصد اهداف محقق شد.

به گفته وی، بر اساس آمارهای موجود در دو ماهه نخست سال جاری نیز روند صادرات با تحقق بیش از ۱۱ درصد از اهداف کل پیش بینی شده در سال ۹۳، از واردات پیشی گرفته است.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در کل روند صادرات و واردات یک عملکرد ملی است و سازمان ها و حتی وزارتخانه های دیگری نیز در این عرصه دخیل هستند و سازمان توسعه تجارت که در این مسیر صرفا وظیفه حمایتی از توسعه و رونق تجاری کشور را بر عهده دارد، با افزایش حمایت از صادرکنندگان، کاهش موانع موجود بر سر راه صادرات و ثبات مقررات تجاری، سعی در برنامه ریزی گسترده در ارتقاء و سوددهی فعالیت های تجاری دارد.

افخمی با بیان اینکه، در یک سال گذشته تعداد ۳۳ هیات با حضور بیش از ۵۰۰ تاجر و بازرگان فعال به ۱۶ کشور دنیا اعزام شده اند، گفت: همزمان ۴۶ هیات از ۴۰ کشور دنیا جهت آشنایی با پتانسیل های تولیدی و مذاکره با صاحبان صنایع به ایران سفر کردند.

وی افزود: همچنین در راستای شناخت بازارهای بالقوه برای سال ۹۳ جهت اعزام بالغ بر ۹۰ هیات به ۴۰ کشور دنیا برنامه ریزی شده و همزمان میزبانی بالغ بر ۱۰۰ هیات از کشورهای هدف برنامه ریزی شده است.

به گفته وی، اعزام رایزنان صنعتی، معدنی و بازرگانی و راه اندازی شعبات سازمان توسعه تجارت در بازارهای هدف افزایش خواهد یافت.

افخمی ادامه داد: همچنین با فعال نمودن شعبات سازمان توسعه تجارت ایران در ۱۰ بازار هدف، فعالیت گسترده ای را در زمینه تهیه، تولید و انجام اقدامات لازم درحوزه تبلیغات با هدف معرفی توانمندی های صنعتی، معدنی و تجاری کشور آغاز کرده ایم.

به دنبال افزایش چشمگیر صادرات و واردات در اقتصاد جهانی، توجه به موافقتنامه های تجارت ترجیحی (PTA) در سطح جهان و از جمله در منطقه آسیا گسترش یافته است.

در حال حاضر حدود ۹۷ درصد از کل تجارت جهانی متعلق به کشورهایی است که حداقل عضو یکی از موافقتنامه های تجارت ترجیحی هستند، در حالی که این نسبت در سال ۱۹۹۰ حدود ۷۲ درصد بوده است. کشورهای ترکیه، پاکستان و ایران از جمله کشورهایی هستند که اخیرا به سمت انعقاد موافقتنامه های تجاری دو جانبه در خاورمیانه و بویژه با کشورهای مسلمان و همسایه خود گرایش پیدا کرده اند.

موافقتنامه های تجارت ترجیحی (PTA) توافقاتی بین دو یا چند کشور است که در آنها تعرفه های وضع شده بر کالاهای تولید شده در کشورهای عضو، کمتر از تعرفه های وضع شده بر کالاهای تولید شده در کشورهای غیر عضو هستند

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

7 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

2 هفته ago