نشست بررسی و مکان یابی ساخت شهرک دو هزار هکتاری از سوی چین در منطقه آزاد چابهار به عنوان یکی از ۴۰ نقطه پیشنهادی در کشور، برگزار شد.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در این نشست معاون عمران و محیط زیست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، مدیر مطالعات فنی، اقتصادی و مکانیابی سازمان صنایع کوچک و مدیرعامل شهرک های صنعتی استان سیستان و بلوچستان حضور داشت.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار در این نشست گفت: رقابت دو قدرت نوظهور هند و چین برای حضور و سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار یکی از مزیت هایی است که می تواند به عنوان اولویت اول چینی ها برای سرمایه گذاری و ساخت شهرک دو هزار هکتاری در این منطقه مد نظر قرار گیرد.
ˈ شاهرخ انصاری آذربایجانی ˈ با اشاره به مزیت های منحصر بفرد چابهار از جمله دسترسی به آب های اقیانوسی و آزاد و قرار داشتن در کریدورهای بین المللی شمال، جنوب و غرب به شرق افزود: حضور چینی ها در بندر گواتر پاکستان برای ایجاد مگاپورت بندری که در نزدیکی ۱۲۰ کیلومتری چابهار قرار دارد، نیز از جمله مزیت هایی است که می تواند در جذب سرمایه گذاری چینی ها در این منطقه موثر واقع شود.
وی با اشاره به اشتیاق گسترده چینی ها برای حضور در منطقه آزاد چابهار از جمله حضور فعلی آن ها برای راه اندازی و ساخت پالایشگاه نفت فوق سنگین گفت: مزیت های قانونی و معافیت ها و زیرساخت هایی چون دسترسی به بنادر، خط ریل راه آهن در آینده نزدیک و دسترسی به خط گاز و همچنین ساخت هاب سوم پتروشیمی کشور از دیگر ظرفیت های منحصربفرد چابهار است که می تواند موجب علاقه مندی چینی ها برای ساخت شهرک ۲۰۰۰هکتاری در این منطقه شود.
معاون عمران و محیط زیست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نیز در این نشست با اشاره به تفاهم نامه ای که بین وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و کشور چین برای ساخت شهرک صنعتی امضا شده، گفت: در کشور ۴۰ نقطه برای احداث این شهرک صنعتی پیشنهاد شده که در هفته گذشته نیز در همین راستا در سفر به بندر جاسک با توجه به دسترسی به دریا و آب های آزاد و استقرار پایانه های نفت و گاز مورد بررسی قرار گرفت.
ˈ علی نقی قدس ˈ تصریح کرد: بررسی ها برای مکان یابی محل ساخت این شهرک ادامه دارد و بعد از جمع بندی در سفر هیات ایرانی در انتهای ماه جاری و یا ابتدای ماه آینده به چین ، مکان های پیشنهادی به طرف چینی معرفی خواهد شد تا آنان متناسب با ظرفیت ها ، مکان مورد نیاز خود را انتخاب و اقدامات بعدی برای شروع عملیات احداث این شهرک را آغاز کنند.
به گفته وی ، سرمایه گذاری ساخت این شهرک صنعتی از سوی چین انجام می شود و تمامی سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز شهرک صنعتی از سوی این کشور انجام می شود.
معاون عمران و محیط زیست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی تاکید کرد: با توجه به اهداف اولیه انعقاد این تفاهم نامه اقتصادی و صنعتی بین دو کشور چین و ایران بدیهی است نقاط بررسی شده در مناطق آزاد ایران از مزیت و شانس بیشتری برای انتخاب از سوی چینی ها برای احداث این شهرک صنعتی برخوردار باشند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…