رئیس شورای رقابت گفت: اجرای طرح ایرانکد در جهت مدیریت واردات موثر است.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ایران کد، جمشید پژویان رئیس شورای رقابت گفت: کنترل واردات در واقع باید از طریق حمایت و افزایش تولید داخلی انجام شود.
بر این اساس از طریق شناسایی و رهگیری کالاها نمیتوان این امر مهم اقتصادی کشور را ساماندهی کرد.
به گفته وی، درست است موضوعاتی چون کدگذاری و شناسایی کالاها باعث شفاف شدن امور واردات میشود، اما در جهت کنترل واردات در شرایطی که کشور نیاز به حمایت از تولید داخلی دارد، این ابراز به تنهایی نمیتواند کارآمد باشد.
پژویان باتاکید بر این که طبقهبندی و شناسایی کالاها براساس کدگذاری، سبب تسریع امور در واردات میشود، تصریح کرد: مسئله این است که کار نظام طبقهبندی و شناسه کالاها به عبارت دیگر ایرانکد بر این اساس تعریف نشده که مانع ورود کالای بی مجوز و کنترل واردات شود.
ایرانکدبا طبقهبندی و کدگذاری کالاها میتواند در زمینه اطلاع رسانی در جهت مدیریت واردات موثر باشد.
به اعتقاد رئیس شورای رقابت، ایران کد با مجزا کردن کالاها و شناسایی آنها به ویژه در زمینه کالاهای وارداتی منجر به تشخیص کیفیت کالاها میشود.
اما نباید از این ارگان فراتر از وظایفی که برای آن تعریف شده انتظار داشت، تا حلال مشکلات بخش اقتصادی کشور شود.
پژویان ضرورت توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی، حضور ایران در مجامع و بازارهای منطقهای و بینالمللی، بهبود وضعیت تجارت داخلی و خارجی و ایجاد آمادگی برای تجارت الکترونیکی، را از جمله اهداف راه اندازی نظام ایرانکد عنوان کرد و گفت: بهتر است در کنار ارگانی چون ایرانکد، نهادی شکل گیرد که همانطور طبقهبندی کالاها بر عهده ایرانکد است، نهاد دیگر نیز از طریق سیستم کدگذاری کیفیت کالاها وارداتی را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد، تا بر این اساس مسوولان نظارتی مانع واردات کالاهای بی کیفیت وغیرضروری شوند.
رئیس شورای رقابت با تاکید بر اینکه با کدگذاری براساس معیارهای حرفهای در اقتصاد میتوان سریعاً کالاهای غیرضروری و لوکس را شناسایی کرد، تصریح کرد: در حال حاضر عمده مشکلات در بخش واردات واردات بی رویه کالاهای غیرضروری است که باید از طریق کدگذاری و شناسایی آنها این مسئله را رفع کرد.
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابتپذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…