انتقاد تولیدکنندگان از بسته اقتصادی دولت

 

جام جم از انتقاد تولیدکنندگان نسبت به بسته اقتصادی دولت گزارش داده است: محمد مروج‌حسینی، رئیس هیات مدیره انجمن نساجی به جام‌جم گفت: در ابتدا فکر می‌کردیم طرحی مفید برای تمام صنعت خواهد بود اما حالا که فهرست کالاهای مشمول طرح یعنی خرید کالای ایرانی با کارت‌های اعتباری اعلام شده، واقعیت دیگری برای ما مشخص شده‌ است.

این مقام صنفی با ابراز تعجب از واگذاری اجرای این طرح به یک نهاد به نام «مجمع کارآفرینان کشور» افزود: موسسه یاد شده به ریاست «آقای د» نسبت به انتخاب برندهای اعلام شده در فهرست مشمول خرید از طریق کارت‌های اعتباری اقدام کرده است در حالی که براساس قانون این انجمن‌ها و نهادهای صنفی هستند که می‌توانند مورد مشورت قرار گرفته و در این زمینه اظهار نظر کنند؛ اما جالب اینجاست که هیچ مشورتی با انجمن یا نظرسنجی از آن نشده است.

رئیس هیات مدیره انجمن نساجی افزود: مهم ترین نکته این است که چرا انتخاب کالاهای مشمول این طرح، کارشناسی نبوده‌است، به عنوان مثال هرچند فرش ماشینی در این زمینه می‌تواند مورد انتخاب خانوار قرار گیرد اما بد نبود در رسته پوشاک به خود پوشاک نیز توجه می‌شد؛ چون برخی کالاهای منتخب ممکن است برای خانوار زیاد ضروری نباشد، اما با توجه به نزدیک شدن ماه‌های پایانی سال و رشد تقاضای خرید پوشاک برای سال نو، موضوع پوشاک به‌خصوص برای کودکان می‌توانست گردش مالی بهتری در صنف ایجاد کند.

هادی کمالیان، رئیس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی هم در مورد اعلام فهرست برندهای فرش ماشینی اظهار بی‌اطلاعی کرد و به فارس گفت: طرح‌های شبیه به این در چند سال گذشته از جمله طرح میزان به‌دلیل کارشناسی نشدن با شکست مواجه شده است و توقع می‌رفت حداقل در مورد فهرست و برندها از ما هم نظرخواهی می‌شد.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ برند فرش ماشینی در کشور تولید می‌شود که اگر سختگیرانه بخواهیم کیفیت را معیار انتخاب برای این طرح در نظر بگیریم باید حداقل۶۰ برند فرش ماشینی در فهرست ارائه خرید تسهیلات قرار می‌گرفتند، در حالی‌که نام سه برند فرش ماشینی و دو برند موکت در این فهرست و آن هم مشخص نیست، با چه معیاری قرار گرفته است.

همچنین محمد طحانپور رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در گفت‌و‌گو با جام‌جم اظهار کرد: دولت برای عرضه کالاهای ایرانی باید کیفیت را در نظر می‌گرفت نه این‌که هر کالای ایرانی با هر مشخصات کیفی بتواند از این تسهیلات استفاده کند.

این مقام صنفی تصریح کرد: دولت باید از اتحادیه‌ها درباره طرحی که می‌خواست اجرا کند کمک می‌گرفت و ما نمی‌دانیم در این طرح کجا هستیم، اما با این حال آمادگی کامل برای اجرای آن داریم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

2 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

3 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

3 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

6 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago