اهمیت روز افزون صنعت مد و طراحی لباس ‏

امروزه در سطح جهان صنعت مد و طراحی لباس از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. زمانی بود که مد تنها در آمریکا و اروپا و کشورهای مطرحی مانند ایتالیا و فرانسه  زاده می شد و بعد از مدتی در سفر شگفت انگیز خود به سر تا سر جهان سرایت می کرد.
هر چند که امروزه نیز آمریکائی ها و طراحان مد اروپایی با تکیه بر پیشینه خود در این زمینه پیشتازی می کنند اما کشور های دیگر نیز دست به کار شده اند و سرمایه گذاری های مهمی را در این زمینه انجام داده اند.

برگزاری تعداد زیادی از رویداد ها و نمایشگاه های مد در سراسر دنیا ، ایجاد دانشکده های ویژه طراحی مد و پرورش بسیاری از طراحان جوان از جمله فعالیت های دست اندر کاران این صنعت بزرگ است.

رشد فزاینده این صنعت نه تنها موجب به وجود آمدن شغل های زیادی شده است بلکه چرخه تولید پارچه های جدید و صنعت نساجی را نیز فعال تر کرده است و نیاز به  طرح جدید نوآوری در تولید پارچه و پروسه های نساجی را نیز افزون تر کرده است.

طبق نظریه کارشناسان مد در منطقه خاور میانه صنعت مد  تا چند سال آینده ۱۵ درصد رشد خواهد داشت و طراحان بیشتری وارد این عرصه خواهند شد. دبی از جمله شهر هایی است که در این زمینه بسیار قوی عمل کرده است. تاسیس شعبه ای از دانشگاه مد و لباس فرانسه در دبی جهت تدریس این رشته و برگزاری تعداد زیادی شو لباس ، نمایشگاه تخصصی مد با حضور بزرگترین و معروفترین طراحان جهان از جمله اقدامات دولت امارات بوده است. اما جالب اینکه برخورد با این امر در کشور ما به گونه ای دیگر است و متاسفانه تصمیمات و دستورات نامعقول باعث عدم پیشرفت این رشته در ایران شده است.  با تمام  اهمیت صنعت مد در دنیای امروز و گردش مالی بسیار بالای آن در کشور ما حتی گرفتن اطلاعات و تحقیق در این مورد نیز با محدودیت هایی روبروست. مثلا اگر کلمه ‏‎ fashion ‎‏ را در گوگل سرچ کنید می بینید که تمام سایت ها فیلتر شده اند! ‏

از طرفی متاسفانه با اینکه تمامی طراحان مد و لباس در ایران به موازین دینی و اخلاقی پایبند هستند و خود بر لزوم استفاده از المانهای سنتی و ایرانی تکیه دارند اما برگزاری شوهای لباس در ایران کاری سخت و دشوار است و هر از گاهی هم بعد از کلی برنامه ریزی و صدور مجوزهای مختلف از وزارتخانه های مربوطه به دلایل نامعلوم ملقی می شوند. از طرفی حمایت های خاص از طراحان خاص و همفکر با برگزار کنندگان دولتی متاسفانه نتایج خوبی را به بار نمی آورد و شاید این گونه به نظر برسد که برگزاری نمونه هایی از شوهای لباس بیشتر از اینکه پیشرفت و توسعه این صنعت و میدان دادن به طراحان جوان و با دانش را دنبال کند بر نامه ای است برای خالی نبودن عریضه !

اما مسلما برگزاری رویداد های سفارشی از این دست کمکی به ما نخواهد کرد و عجیب نیست که مثل تمام زمینه های دیگر طراحان و مدیست های برتر ایران ایده های خود را هزاران کیلومتر آنطرف تر در ایتالیا و فرانسه و . .. به نمایش بگذارند . بی شک نمی توان اقدامات انجام شده برای صنعت مد در سالهای اخیر را بی اهمیت شمرد اما باید گفت که اصلا جوابگوی نیاز جامعه امروزی و نسل جوان ما نیست
تحریریه صنعت کهن – بخش مد و لباس

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

19 ساعت ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

2 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

2 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

3 روز ago

استقبال از قالیچین در نمایشگاه دموتکس دبی ما را شگفت زده کرد

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

3 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

3 روز ago